Posen cartells per a la preservació de la fauna al parc de les Mores d'Olot

11.08.2015 | 07:15
El cartell en primer pla i el curs del riu Fluvià al seu darrera.

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa - fa poc- va posar cartells al parc de les Mores d'Olot. És un espai molt concorregut situat a la vora del Fluvià. Els cartells alerten sobre el perill d'alliberar tortugues i crancs d'origen estranger a les aigües del Fluvià. És a dir, que si els nens es volen desfer d'una mascota aquatica han de buscar una solució diferent i no deixar-la anar al riu.
La causa és l'impacte que els animals forans causen en els autòctons. En el cas dels crancs el problema és la transmissió de malalties. Els crancs suporten un fong que mata els autòctons.
En el cas de les tortugues , la coneguda tortuga de Florida porta salmonel·losi i per la seva agresivitat i fam causa estalls entre rèptils, amfibis, peixos, aus aquàtiques i tota mena d'invertebrats. A més fa la competència a les tortugues autòctones i fins i tot per causa d'una voracitat extema les depreda.
L'acció forma part del projecte Europeu LIFE Potamo Fauna «Conservació de fauna fluvial d'interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conquestes dels rius Ter, Fluvià i el Muga».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema