L´Ajuntament de Campdevànol ha reclamat la paralització de la venda ambulant a la gorga del Colomer Gros, al Torrent de la cabana i al terme de les Llosses. Es tracta d´un cobert amb un taulell posat pel propietari dels terrenys de la gorga del Colomer Gros. El propietari diumenge passat (9 d´agost) va vendre-hi refrescs i entrepans. Segons fonts de l´Ajuntament de les Llosses, el propietari havia demanat permis verbal a l´Ajuntament. A canvi, el propietari s´havia compromès a netejar el gorg i a posar-hi uns sanitaris.

Llavors l´Ajuntament es va trobar amb un compromís, perquè són un poble de 200 habitants i no tenen ordenances per a la venda ambulant.

La idea del propietari - segons fonts de Les Llosses- era treure una compensació de les molèsties que li provoquen els 2.000 visitants diaris que van a banyar-se cada cap de setmana al gorg. Li treuen els pastors elèctrics i li deixen tot brut. A més, Campdevànol li fa passar el sender de la ruta Els set gorgs del Torrent de la Cabana (4 són de Campdevànol i 3 son de les Lloses) pel seu terreny.

La reacció de Campdevànol (3.422 habitants) ha estat demanar el cesament immediat de l´activitat. Fonts de l´Ajuntament de les Llosses, han informat que el propietari s´ha compromès a no vendre més, cosa que ja no farà el cap de setmana proper. En breu, hi haurà una reunió entre dos propetaris dels gorgs i els alcaldes de les Llosses (David Serrat -CiU) i de Campdevànol (Joan Manso-CiU).

Els arguments de Campdevànol han estat exposats en una nota de premsa que diu: «Fa mesos, l´Ajuntament de Campdevànol va impulsar un procés de participació ciutadana per tal de cercar consens entre les parts implicades en el Torrent de la Cabana per tal de garantir la preservació de l´entorn natural». Afegeixen que la venda ambulant no s´adequa als requisits pactats a la taula de treball. Defineixen la venda ambulant d´activitat d´alt risc ambiental.

En canvi, les fonts consultades de l´Ajuntament de les Lloses consideren que no es pot evitar l´afluència de banyistes i que vendre-hi refrescs i entrepans -a més d´afavorir un veí- garanteix el control i la neteja de l´indret.