Banyoles i Porqueres han decidit eliminar el Consorci Teledigital perquè no s'ha tirat endavant una televisió local pública. Fa uns anys es va reservar un espai per engegar-la però la dificultat de finançament ha fet tirar enrere el projecte i la comarca ha quedat sense canal.

El Govern espanyol va concedir el 2004 una freqüència de televisió digital pública als dos ajuntaments, en el programa de desenvolupament de la TDT. És per aquesta raó que els ajuntaments van crear el Consorci Teledigital per estudiar la creació d'un canal de televisió digital públic i local, que s'hauria gestionat conjuntamen, tal i com van fer altres municipis de la província. El problema és que la dificultat tècnica i la gran inversió econòmica que suposava per a les arques públiques la creació d'aquest canal ho ha fet inviable.

Finalment, l'Estat ha optat per retirar la concessió dels canals que no es van posar en marxa i per això ambdós municipis hauran de deixar sense efecte el Consorci Teledigital. En declaracions a Radio Banyoles, l'alcalde del municipi, Miquel Noguer (CiU), va indicar que cada consistori vinculat al consorci ha nomenat tres regidors per fer la reunió definitiva i eliminar l'ens.

El ple va acordar el nomenament dels representants per deixar sense efecte el Consorci amb els vots a favor de tots els grups menys la CUP, que es va abstenir. Paral·lelament a aquesta decisió, des de les administracions locals es va decidir fa uns mesos potenciar la relació amb el canal de televisió local privat, BanyolesTV. D'aquesta manera, el Consell Comarcal va firmar un contracte amb el mitjà de comunicació per valor de 75.000 euros anuals per emetre programes de difusió de l'activitat de l'ens. L'Ajuntament de Banyoles hi aporta més de la meitat de la quantitat, amb el compromís que el mitjà emeti tots els plens municipals, l'agenda d'activitats, entre d'altres.