La llista de Junts pel Sí de la demarcació de Girona ja disposa de les 17 persones que formaran part d´aquesta candidatura unitària a les eleccions al Parlament del proper 27 de setembre. El darrer nom que estava pendent de confirmar corresponia a la posició que s´havia reservat per a Moviment d´Esquerres (MES): el lloc número 16. Aquesta formació va informar ahir que l´exconsellera de Salut i diputada pel PSC Marina Geli serà qui ocuparà la posició 16 de la llista de Junts pel Sí de Girona. Geli, que els últims mesos ha mantingut l´escó a la cambra catalana com a diputada no adscrita, no és l´única gironina de MES en una candidatura de Junts pel Sí.

L´exalcaldessa de Roses Magda Casamitjana, que ara és la presidenta de Moviment d´Esquerres, ocuparà la posició número 28 d´aquesta llista unitària de la demarcació de Barcelona. Casamitjana, que havia presidit el Consorci de la Costa Brava pel PSC fins al 2011, va defensar ahir: «Cal seguir la línia correcta que ens condueixi a la plena sobirania i a la igualtat d´oportunitats». Pel que fa a Geli, va recalcar «el paper de xarnera que ha jugat i jugarà MES enllaçant les aspiracions nacionals i socials». Les dues, tant Geli com Casamitjana, es presentaran per la candidatura de Junts pel Sí com a representants de Moviment d´Esquerres i després d´haver format part del PSC en períodes anteriors.

Els 17 noms

Amb la confirmació de Geli com a número 16 per MES de la llista unitària de Girona, ja es pot fer la relació dels 17 llocs d´aquesta candidatura amb els noms de les persones que els ocuparan. L´exconsellera de Salut serà la penúltima de Junts pel Sí de Girona, perquè la darrera posició l´ocuparà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

L´antepenúltima plaça de la llista serà per a l´exdiputada d´Unió al Parlament Elena Ribera (en representació de Demòcrates de Catalunya). Pel que fa als primers llocs d´aquesta candidatura a Girona, com ja s´ha informat, els ocuparan el cantautor Lluís Llach i l´entrenadora Anna Caula com a número u i dos.