Juli Fernández vol reformar la Constitució i millorar el finançament català

Nega que això sigui «privilegis» i indica que «no reconèixer la singularitat de Catalunya seria una feblesa del PSOE»

14.08.2015 | 07:51
El primer secretari del PSC gironí

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, creu que «no reconèixer la singularitat de Catalunya seria una feblesa política del PSOE». Per a Fernández, no es pot plantejar una reforma de la Constitució que no reconegui la llengua, la cultura com a trets diferencials i, també, la necessitat d'un finançament «molt més just del que hi ha ara». «No són privilegis, és reconeixement i respecte», ha afirmat el primer secretari, que tanca files al voltant de Miquel Iceta i assegura «no entendre» per què al PSOE «li tremolen les cames» i «fa un pas enrere». Fernández adverteix que, sense això, «serà molt difícil que els socialistes recuperin espai a Catalunya».

«El que s'ha de reivindicar al PSOE és que sigui valent i que la reforma de model d'Estat que està dissenyant, que implicarà canviar la Constitució, ha de reconèixer la singularitat de Catalunya», ha afirmat el primer secretari del PSC a les comarques gironines. Juli Fernández ha assegurat que es tracta d'una condició «irrenunciable» per al PSC.

El xoc entre la postura del PSC i la del PSOE ha provocat un «malestar important» dins el partit i creu que els socialistes espanyols «han d'entendre que en aquest model el PSC està fet una aposta per tornar a reivindicar la convivència i la transversalitat a Catalunya». «Aquesta singularitat vol dir reconeixement i respecte, no privilegis», ha exposat.

Juli Fernández ha tancat files al voltant de la cúpula del PSC i ha donat «suport Iceta perquè aquí nosaltres no podem renunciar». «Hem fet una aposta important, que és deixar de banda el dret a decidir perquè hem vist que és un engany cap a la independència», ha recordat el primer secretari dels socialistes gironines, que veu la situació com una oportunitat «per reivindicar aquesta reforma constitucional en clau federal».

«Lamento molt que hi hagi gent del PSOE que posi en dubte la singularitat del nostre país», ha criticat Fernández. La polèmica s'ha suscitat aquesta setmana arran de declaracions i contradeclaracions dins el partit sobre si reconèixer o no la singularitat. «El nostre projecte no pot recuperar espai si no tenim un company a l'altre costat que defensi aquesta singularitat», opina.

Juli Fernández adverteix que no incloure la singularitat de Catalunya deixa el PSC amb un escenari molt difícil per fer política.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema