Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) per les pluges intenses que poden afectar punts de les comarques de Girona, Barcelona, Catalunya central i nord de Tarragona. Es tracta de pluges amb tempestes i que a més poden ser especialment intenses a la demarcació de Girona i a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Així, està previst que aquest episodi de pluges es pugui allargar fins avui divendres tot i que es calcula que afecti, amb menys intensitat, el litoral central i de Tarragona. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra, a part de ratxes fortes de vent. De moment les pluges ja van afectar ahir al migdia, sobretot, les comarques de Girona i a la tarda el litoral-prelitoral de Barcelona.

Sense incidències rellevants

El cas és que el telèfon d'emergències 112 va rebre, des de les 17 hores, un total de 113 trucades per les tempestes. Del conjunt de trucades, els Bombers de la Generalitat van atendre una cinquantena de serveis per les incidències derivades de la pluja i les tempestes que van afectar, especialment, la zona del Vallès. En concret, des de les 17 hores, els Bombers van atendre 23 serveis al Vallès Occidental (sobretot als municipis de Sabadell i Sant Quirze del Vallès) i 16 al Vallès Oriental (bàsicament centrats a Mollet del Vallès).

La major part de les actuacions van ser per acumulació d'aigua a terrats i soterranis, sanejament de façanes, retirada de branques caigudes a la via i revisió d'elements no estructurals. Per tant, no hi va haver cap actuació destacable.

L'ACA va informar Protecció Civil de la Generalitat que es pot incrementar el cabal del riu Besòs i va recomanar evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i encreuaments de riu a nivell. El CECAT de Protecció Civil va traslladar totes aquestes recomanacions per als municipis compresos entre la confluència del Mogent, del Congost i el mar: Martorelles, Mollet del Vallès, la Llagosta, Sant Fost de Campsentelles, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Barcelona.