Protecció Civil de Sant Joan de les Abadesses -la setmana vinent - començarà a visitar les cases aïllades del terme municipal. Abans, han fet reunions amb el regidor i l'enginyer per tal d'actualitzar els plans de protecció civil de la localitat. Ara, els membres de Protecció Civil de Sant Joan estan en una fase de treball documental. Miren el cadastre, material cartogràfic i una guia feta per l'Ajuntament.

Segons ha explicat Gerard Molas (AVPC-Sant Joan de les Abadeses), «les visites seran per saber quantes persones viuen a les cases, els accesos , els subministraments o si tenen necessitat de medicació». La intenció -segons ell- és saber els mitjans, i els recursos que , en cas de necessitat, els equips d'emergències els haurien de dur.

Molas explica que durant les nevades de l'any 201o, la carretera del Santigosa va quedar tallada per causa dels arbres arrencats per la neu. En aquella ocasió, els membres de Protecció Civil de Sant Joan i la Policia Local -durant tot un cap de setmana- van treure arbres i neu de la carretera i dels camins. Només així es van poder acostar a les masies que havien quedat aïllades pel temporal.