Un tram del carrer Núria de Ripoll esdevé l'accés a un supermercat

L'Ajuntament va haver d'executar una permuta amb dues finques de La Torre per urbanitzar-ho

14.08.2015 | 06:30
El nou equipament comercial s´inaugurarà durant el setembre.

El nou tram urbanitzat del carrer Núria s'ha convertit en un accés a l'aparcament del nou supermercat Mercadona, al sector del Pla de Ripoll. El nou equipament comercial que s'inaugurarà durant la primera quinzena de setembre tindrà un soterrani destinat únicament a l'aparcament per als vehicles dels seus clients. Per accedir-hi l'Ajuntament de Ripoll va haver d'executar una permuta amb el propietari de la finca que ocupava aquella zona. A canvi del terreny, l'Ajuntament va atorgar les finques 34 i 35 del pla parcial La Torre, de propietat municipal, a banda de rebre una compensació de 1.076 euros.
A banda de l'accés central cap al pàrquing del soterrani, el nou tram del carrer Núria disposa de dues voreres de tres metres cadascuna d'aquestes, que arribaran fins a la plaça on s'ha instal·lat el Mercadona, a més d'altres indrets del sector encara en edificació. També condueix directament al pont de Calatrava, del qual en serà l'accés més directe. Segons el regidor d'urbanisme de Ripoll, Xavier Cima, l'Agència Catalana de l'Aigua va dictaminar que el carrer Núria era «l'únic accés possible» per a un aparcament soterrani, ja que qualsevol altra opció tenia inconvenients d'inundació en cas de crescuda de l'aigua del riu Ter. Tots els nous vials resultants de la urbanització del Pla, encara no tenen noms. L'Ajuntament va demanar un informe a l'historiador ripollès Agustí Dalmau, i ara ho consensuaran amb diverses opcions més que tenen sobre la taula.
L'acord de permuta dels terrenys es va aprovar en el ple municipal de setembre de l'any passat, amb els vots a favor de l'equip de govern de CiU i del regidor no adscrit, mentre que l'oposició formada aleshores per ERC i PSC s'hi van abstenir. En aquell ple encara no s'havia confirmat oficialment l'obertura del Mercadona, si bé era de domini públic. La cap de l'oposició, la republicana Teresa Jordà, va lamentar no conèixer els detalls de la permuta. Per la seva banda, el socialista Enric Pérez ja va advertir que en realitat s'estaven posant les bases per obrir un accés de vehicles al futur pàrquing de supermercat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema