Els Mossos d'Esquadra han denunciat dos caçadors furtius que caçaven de nit a Fontcoberta. Els dos individus a més, van triar una mala època per caçar ja que és època de veda i no tenien cap tipus de llicència per utilitzar l'escopeta de balins. Ambdós van quedar denunciats administrativament per les infraccions comeses.

Els fets es remunten pels volts de la mitjanit del 6 d'agost quan una patrulla de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Banyoles va localitzar un turisme estacionat en un descampat de la població de Melianta, molt proper al polígon industrial del municipi de Fontcoberta.

Mentre s'acostaven al vehicle, els agents van observar dos individus que en veure el vehicle policial van intentar fugir. Un va sortir corrents en direcció a l'estany d'Espolla de Melianta i l'altre va pujar al turisme amb intenció de posar-lo en marxa.

Els Mossos d'Esquadra els van interceptar als dos i van escorcollar el vehicle. Dins d'aquest hi van localitzar i comissar una escopeta del calibre 4.5, tipus carabina, una llanterna, 30 balins i dos conills morts. Cap dels implicats tenia documentació reglamentària sobre l'arma.

Els dos homes, de 26 i 30 anys, de nacionalitat ucraïnesa i argentina, ambdós veïns del Pla de l'Estany van ser denunciats per caçar de nit, en època de veda i per no disposar de la corresponent llicència administrativa per l'ús de l'arma. En concret van ser denunciats per les infraccions comeses que es troben regulades a l'article 31 de la Llei estatal de Caça 1/1970, de 4 d'abril. El Departament d'Agrícultura serà l'encarregat d'aplicar la sanció corresponent.