La regió sanitària de Girona ha tramitat un total de 534 targetes sanitàries "Cuida'm" el primer any d'implantació. Es tracta d'una targeta que permet identificar persones que pertanyen a col·lectius d'alta fragilitat relacional i que, per les seves característiques clíniques, necessiten una atenció que estigui més adequada a les seves circumstàncies. El desembre del 2012, el CatSalut va fer una prova pilot. En el cas de les comarques gironines, es va implantar el juny del 2014. El projecte s'està estenent progressivament a la resta de centres de Catalunya i la previsió és que el 2015 es pugui sol·licitar a tot Catalunya, segons fixen els objectius establerts en el Pla de Salut 2011-2015.

La sol·licitud de la nova targeta "Cuida'm" l'ha de fer el metge del pacient, que la sol·licita com a petició pròpia o del representant o tutor. Un cop duta a terme la sol·licitud, el CatSalut en fa la tramitació i la lliura al pacient o representant o tutor. D'acord amb el procediment establert pel CatSalut, poden tenir la targeta "Cuida'm" les persones assegurades del CatSalut, de qualsevol edat amb un diagnòstic de demència, de discapacitat intel·lectual greu i profunda, amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada amb trastorns de conducta, de trastorns de l'espectre autista o amb un dany cerebral.

Així, la targeta "Cuida'm" permet que els professionals sanitaris puguin identificar, des del mateix moment d'accés als serveis de salut, les persones que requereixen aquesta atenció especial. També els assegura, entre altres beneficis, poder ser acompanyats pel familiar o cuidador, llevat que això pugui perjudicar o obstaculitzar l'aplicació dels tractaments mèdics.