La màquina de 27 tones de pes que es va estimbar el març del 2013 serà treta de la riba de la riera de Sant Aniol al setembre. L'extracció posarà fi a un seguit de reclamacions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) envers l'empresa propietària de la màquina. Al final -segons va informar Olot Televisió- serà l'empresa l'ens que es farà càrrec de la despesa de treure la màquina.

L'ACA va fer tres requeriments i va obrir un expedient sancionador a l'empresa, perquè no treia la màquina. El juny del 2013, l'Agència va aixecar acta d'inspecció sobrela presència d'una retroexcavadora al marge esquerre de la riera de Sant Aniol. Al setembre del 2013, va fer un requeriment a l'empresa perquè retirés la màquina, amb un termini de dos mesos).

Un més després -octubre del 2013- l'empresa va demanar una pròrroga de 6 mesos per retirar l'excavadora. A l'abril del 2014, l'ACA va fer una inspecció que va corroborar que la màquina no estava retirada. Al setembre del 2014, l'ACA va fer un altre requeriment i va donar un termini de 3 mesos per a la retirada de la màquina. El febrer del 2015, l'Agència va fer un altre requeriment i va programar una altra inspecció.

La màquina es va precipitar a la riera en el context d'un episodi de fortes pluges. La caiguda va ensorrar un tros del camí, el qual va quedar tancat al pas de vehicles durant 11 mesos.

L'Ajuntament de Montagut i Oix va haver d'encarregar un projecte constructiu per solucionar el pas. Quan va estar fet, van enganxar una plataforma a l'espadat, van posar-hi material a sobre i van refer el camí.

El pas va quedar solucionat, però va quedar la presència de la màquina que en temps de poca vegetació és visible des del camí. La màquina està segellada i els Agents Rurals -en el seu moment- li van treure els líquids que podien afectar el medi ambient.

Això no obstant, per treure-la faltava una entesa entre l'Ajuntament de Montagut i Oix, l'ACA i l'empresa. El desacord estava en sí la màquina va enfonsar el camí o el camí es va ensorrar perquè estava en mal estat i no podia suportar el pes.