L'aeroport de Girona-Costa Brava ha renovat quatre torres d'il·luminació de la plataforma d'aeronaus. En concret, tal com ha informat Aena, s'han substituït dues torres al mateix temps que també se n'han renovat dues més. Tot plegat, amb l'objectiu de millorar el nivell d'il·luminació a les zones i als llocs d'estacionament que estan habilitats per als avions i aparells que s'enlairen o aterren a l'equipament de Vilobí d'Onyar.

Pel que fa a la característica tècnica d'aquestes torres que s'han instal·lat, tenen una alçària de 30 metres i han passat de tenir de 9 a 10 projectors, millorant així el nivell d'il·luminació. A més, cadascuna de les quatre torres té dos focus de reencesa en calent en el cas de possibles talls inesperats del servei de subministrament elèctric.

El projecte també ha inclòs, a més, el desenvolupament d'una nova aplicació, creada per Aena, per al control i la supervisió en remot de totes les torres d'il·luminació de l'aeroport de Girona, situat a Vilobí d'Onyar. Els treballs de renovació de les torres, realitzats per l'empresa ACISA, segons ha informat Aena, han suposat una inversió de 280.078 euros.

A més, aquest mateix programa que s'ha desenvolupat preveu la substitució de dues altres torres en els anys 2017 i 2018.