Els Mossos d'Esquadra han detingut en dos dies cinc lladres com a suposats autors de tres robatoris amb violència i intimidació. Els robatoris van ser entre els dies 8 i 9 d'agost a Vilamacolum, Girona i Lloret de Mar. Entre els detinguts hi ha menors d'edat i els altres tres tenen entre 24 i 28 anys i són de nacionalitat espanyola, marroquina i alemanya.

Cap a les dues de la matinada del dissabte, 8 d'agost, dos joves havien patit un robatori violent mentre estaven asseguts en un banc a Vilamacolum. Quatre menors es van apropar als nois i, després de colpejar-los a la cara, van robar el telèfon mòbil a un d'ells. Tot seguit, van fugir corrent del lloc dels fets.

Una patrulla va localitzar dos dels menors, que duien el telèfon robat. Tots dos van quedar detinguts per la seva suposada implicació en el robatori, encara que després van quedar en llibertat i sota la custòdia dels seus tutors legals. Hauran de comparèixer a la Fiscalia de Menors quan els citin.

Cap a la una de la matinada del diumenge, 9 d'agost, a Girona, al carrer de Bonastruc de Porta, es va cometre un segon robatori amb violència. En aquest cas, dues dones estaven dins un cotxe estacionat a la via pública i un individu les va assaltar esgrimint el vidre d'una ampolla trencada. Una d'elles va intentar impedir el robatori d'una bossa de mà i va patir ferides per talls en un braç. Finalment, el lladre va aconseguir la bossa i va fugir. Els mossos van localitzar i detenir el suposat autor del robatori, que el dilluns, 10 d'agost va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va ordenar-ne l'ingrés a presó.

Una hora més tard, en un carrer de Lloret de Mar, una patrulla va observar com dos homes retenien un tercer i li sostreien el que duia a la butxaca. Els mossos van poder avortar l'assalt i detenir els lladres. Els dos detinguts van passar el 10 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes i van quedar en llibertat provisional.