Nova campanya d'excavacions al Castell de Sant Iscle

Voluntaris nacionals i internacionals han treballat a Vidreres en el marc de la campanya arqueològica

17.08.2015 | 07:23
Intervenció arqueològica al castell de Sant Iscle de Vidreres.

Aquesta setmana ha finalitzat l'11a campanya d'excavacions arqueològiques al castell de Sant Iscle de Vidreres, que es va estar duent a terme des del 6 de juliol.
El castell de Sant Iscle, que formava part del Vescomtat de Cabrera, es va construir al segle XII i estigué en funcionament fins a principis del segle XVI. Les excavacions arqueològiques s'hi vénen efectuant anualment des de l'any 2005 mitjançant diversos torns de camps de treball adscrits a la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, patrocinats per l'Ajuntament de Vidreres i gestionats pel Grup d'Esplai Vidrerenc.
Enguany, hi ha hagut dos torns de voluntariats, un primer torn de dotze voluntaris catalans de 15 a 17 anys i un segon torn amb 23 voluntaris d'arreu del món majors d'edat. El dia a dia dels voluntaris d'ambdós camps ha estat treballar cada matí al castell sota supervisió arqueològica. Després, però, s'han dut a terme un seguit d'activitats pensades per tal de fomentar la cohesió de grup i, en especial pel que fa al torn de voluntaris internacionals, per ensenyar i submergir els voluntaris dins la cultura catalana. Les activitats han estat des de jocs fets dins del poble buscant la interacció amb els vilatans del poble, fins a sortides culturals a diferents llocs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema