Santa Coloma de Farners recull 100 litres i s'inunda

La pluja va provocar un tall al subministrament elèctric de Blanes que va afectar uns 2.630 abonats

17.08.2015 | 07:23
Xàfecs a Santa Coloma
Play
Santa Coloma de Farners recull 100 litres i s'inunda

Santa Coloma de Farners va convertir-se ahir en el municipi de Catalunya on més va ploure i va arribar a acumular prop de 100 litres per metre quadrat, 89,9 dels quals en només dues hores. L'aiguat va provocar inundacions de baixos, garatges i va convertir nombrosos carrers en rieres provisionals que canalitzaven l'excés d'aigua. A part que de les 330 trucades per pluges que va atendre el 112, 85 corresponien únicament a la comarca de la Selva, 45 amb origen a Santa Coloma de Farners i 40 des de Blanes.

I és que, de la mateixa manera que divendres, Blanes també va tornar a patir inundacions, si be l'aiguat no va arribar a la mateixa intensitat però sí va acabar deixant calamarsa.

Pel que fa als Bombers, entre les tres i dos quarts de set de la tarda van haver d'atendre 88 avisos per pluges. D'aquests, 65 corresponien a la regió d'emergències de Girona (28 a Blanes i 31 a Santa Coloma de Farners,, la majoria per recollir aigua dels garatges i baixos inundats).

A causa de la pluja es va produir una afectació en el servei de subministrament elèctric a Blanes, que va afectar un total de 2.630 abonats.
També a les carreteres de la demarcació es van registrar algunes retencions, en especial a la Jonquera, que van durar poca estona.
Les precipitacions d'ahir a la tarda també van produir un augment significatiu el cabal del riu Tordera, que va obligar a recomar evitar els accessos a la llera, els punts baixos, guals i creuamens de riu a nivell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema