Cels destapats, altes temperatures i carrers plens a vessar de turistes. Els dies en què la ciutat de Girona era l'alternativa a la platja durant les jornades de núvols i tempestes, han començat a quedar enrere aquest estiu, i sobretot el mes d'agost, quan s'ha pogut constatar la forta presència de visitants d'arreu del món, que indiferentment de les condicions climatològiques han omplert monuments, comerços i restaurants dia sí, dia també.

Provinents principalment de França, Alemanya i Holanda, milers de turistes han optat enguany per la capital gironina com a destí turístic en primera opció, aprofitant justament el bon temps i atrets majoritàriament per l'oferta cultural i gastronòmica que ofereix la ciutat els mesos d'estiu. "Aquest agost hem tingut molts clients estran?gers, sobretot francesos i alemanys. Sempre es nota més els dies que fa mal temps, però en general ha vingut molta gent cada dia" explicava una font de la gelateria Gioconda, ubicada a Plaça Catalunya. "L'estiu passat teníem més grups, principalment estudiants joves i en canvi aquest any, gairebé tot són famílies petites" afegia.

També a la cafeteria Pessic, ubicada uns metres més enllà, han notat aquest increment. "Sí que hem tingut molta més gent, sobretot turisme holandès. Tot i que el juliol va ser força fluix ara hem teingut tres setmanes que és un no parar" explicava una treballadora d'aquest establiment, que afegia que se segueix notant més afluència de gent "quan plou".

Terrasses plenes

Mentre al carrer Santa Clara ahir al matí la gent feia cua davant de la gelateria Rocambolesc de Jordi Roca o buscaven, mapa en mà, la Catedral, el call jueu o el monestir de Sant Pere Galligants, en espais com la plaça de la Independència, la Plaça de Sant Feliu o la rambla de la Llibertat les terrasses feien el ple. Una situació que es va repetir també ahir a la nit en locals com el River Cafè o la Taverna irlandesa Mckiernan's. "Per no haver plogut gaire aquest agost, hem treballat moltíssim. Es nota que els turistes vénen a Girona sense necessitat de pluja, sobretot els francesos" deia una font d'aquest local. Una tendència a l'alça doncs, que es podria veure incrementada amb l'efecte Joc de trons.