Els Mossos d'Esquadra han detingut tres lladres per haver comès tres robatoris silenciosos la passada matinada del 13 d'agost a l'Estartit. En concret, els autors dels delictes són dos menors d'edat i un delinqüent multireincident, tots ells de nacionalitat marroquina, que van entrar a robar a tres domicilis del carrer Illes i del carrer Pins aprofitant que els inquilins dormien, el que es coneix com a robatoris silenciosos.

A les deu del matí del mateix dia els agents, gràcies a la col·laboració ciutadana, van enxampar els lladres a pocs metres dels domicilis saquejats. En el moment de l'escorcoll, els delinqüents encara duien a sobre diversos objectes robats, com ara joies, telèfons o diners en efectiu.

Denúncia paral·lela

D'altra banda, al llarg del matí del mateix dia una tercera víctima es va presentar a la comissaria a denunciar un robatori amb força que s'havia produït en el transcurs de la mateixa matinada i amb el mateix modus operandi al carrer Els Pins de l'Estartit. Quan la policia li va ensenyar alguns dels objectes intervinguts als detinguts la víctima els va reconèixer a l'instant.

Arran d'aquest cas, els Mossos van atribuir als tres detinguts tres robatoris amb força a domicili. Els dos menors d'edat van ser lliurats als seus tutors legals i hauran de comparèixer davant la Fiscalia de Menors quan siguin citats. Pel que fa a l'altre autor dels fets, es tracta d'un veí de la Bisbal d'Empordà de 24 anys que, en el seu cas, ja acumula múltiples detencions per diversos robatoris a la zona. El 14 d'agost va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà i va sortir en llibertat provisional.