Els Rurals han interposat 52 denúncies per activitats il·legals al litoral gironí

Gairebé una quarta part de les actuacions del cos estan relacionades amb el seguiment i control del furtivisme

18.08.2015 | 07:17
El botí de tres corallers furtius enxampats pels Agents Rurals a la zona de les Illes Medes.
El botí de tres corallers furtius enxampats pels Agents Rurals a la zona de les Illes Medes.

El cos d'Agents Rurals del Departament d'Agricultura ha interposat un total de 52 denúncies en el transcurs d'aquest 2015 a la costa gironina.Moltes de les quals, concretament quinze, estan vinculades amb la pesca marítima recreativa: 9 per pesca submarina, 3 per pesca des de la costa i 3 més per dur a terme l'activitat des d'un vaixell. També s'han tramitat 10 denúncies per comissos, 6 per pescar sense llicència o una denúncia, en cada cas, pel que fa a la pesca en fons il·legal, a l'excés de quotes pesqueres i marisqueres, als calaments sense senyalitzar o per la manca de visibilitat del foli i de la matrícula de l'embarcació.

En el capítol de denúncies per temes relacionats amb les normatives de navegació s'han interposat dues actes, mentre que també s'ha tramitat una denúncia pel que fa a l'ús d'arts, ormeigs i estris de pesca il·legals.

Més de 600 actuacions

També hi ha hagut activitat en les zones protegides de la costa catalana. En aquest sentit, s'han efectuat 11 denúncies al respecte: 4 per fondeig en zona o horaris no autoritzats; 3 per l'extracció d'organismes i un parell, en cada cas, per immersions sense autorització i per la pràctica de pesca subaquàtica en zona prohibida. Finalment, i en referència a la gestió de documents, els agents han denunciat 19 casos relacionats amb la redacció d'informes o atestats i també s'han registrat un parell d'episodis pel lliurament de la documentació.

En total, els agents han coordinat en el que va d'any 604 actuacions al litoral gironí. La majoria d'accions -131- s'han dut a terme en matèria de seguiment i control del furtivisme, un episodi que ha deixat com un dels seus darrers precedents la captura, a principis d'agost, d'un pescador furtiu amb 4 quilos de peix dins la reserva protegida de les Illes Medes.

També ha vorejat el centenar d'actuacions la inspecció de pesca marítima recreativa des de la costa -90-, mentre que en aquest àmbit s'han efectuat un total de 44 actuacions en matèria submarina i 37 des del vaixell. D'altra banda, i respecte a la pesca marítima professional, els agents han realitzat 7 inspeccions a mar i 2 a ports i llotges. A més, han tirat endavant 25 inspeccions a particulars i 23 dirigides a centres d'immersió, mentre que també han fet inspeccions subaquàtiques -5-, inspeccions en les normatives de zones protegides -5- i inspeccions en les activitats subaquàtiques professionals -2-. A part de totes aquestes accions, enguany se n'han impulsat 55 més arreu de la costa gironina.

Pel que fa als serveis de vigilància, s'han desenvolupat un total de 92 actuacions al territori: 17 a l'àrea protegida de les Illes Medes; 12 al Parc Natural del Cap de Creus i fins a 63 repartides en altres punts de la demarcació gironina.

A més, durant el 2015 també s'han portat a efecte una dotzena de comissions i 4 de comissions de pesca marítima.

Les Medes, punt calent

La zona de les Illes Medes és una de les més habituals a l'hora de comptabilitzar actuacions: sense anar més lluny, el grup de suport marí dels Agents Rurals hi ha hagut de fer un total de 85 actuacions en el que va d'any. Vuit d'aquestes han acabat amb denúncies per infraccions i immersions sense permís.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La CUP diu que Sant Gregori beneficia un exalcalde oferint-li la venda d´un solar

La CUP diu que Sant Gregori beneficia un exalcalde oferint-li la venda d´un solar

L'Ajuntament ha ofert un terreny urbanitzable a Joaquim Vidal, una operació que els cupaires...

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

El?Partit Demòcrata va presentar el nou president i la nova direcció als seus associats de la...

«Overbooking» polític pel llibre de Lerma

«Overbooking» polític pel llibre de Lerma

El volum és una defensa del pactisme i crític amb el gir independentista de Convergència.

Banyoles bonificarà fins al 50 o el 60% les llicències per obrir comerços

Banyoles bonificarà fins al 50 o el 60% les llicències per obrir comerços

L'equip de govern i Junts per Banyoles acorden rebaixar fins al 90% l'impost d'obres i...

Nou suport laboral per a majors de 45 anys amb discapacitat física i a l´atur

Nou suport laboral per a majors de 45 anys amb discapacitat física i a l´atur

L'activitat es farà a un local propietat de l'entitat al barri de Montilivi de Girona

Enllaços recomanats: Premis cinema