Cop de puny damunt la taula dels veïns i estiuejants dels Griells, que ahir van sortir al carrer per reclamar solucions a la desaparició i deteriorament de la platja i franja litoral d'aquest punt de l'Estartit. Una manifestació pacífica amb el suport del ple i Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l'Estartit va exigir solucions definitives explicitades en 2.500 instàncies que l'alcalde, Jordi Cordón, s'ha compromès a portar a Madrid a la reunió que ha tindrà amb els responsables de Costes el proper mes de setembre. Una trobada en què també hi portaran un informe dels serveis tècnics municipals i un reportatge fotogràfic.

Els problemes als Griells es remunten a la llevantada del 2008, que va esborrar la platja i enfonsar el passeig marítim d'aquesta urbanització estardidenca. Malgrat que aquest es va refer i que any rere any s'ha anat resposant la sorra de la platja, els temporals de cada any han anat descalçant la zona fins al punt que avui no hi ha platja als Griells i en el tram que queda davant del càmping El Molino la torre de vigilància i les dutxes ja es troben pràcticament dins l'aigua. Aquesta situació posa en risc els edificis del passeig i tant propietaris com Ajuntament temen que les previsibles llevantades d'aquesta tardor puguin posar en risc la seva seguretat.

Davant d'aquesta situació un grup de veïns i l'Ajuntament han creat una comissió, que ja s'ha reunit, per estudiar les millors solucions per protegir els edificis i per regenerar Els Griells i traslladar-ho al Ministeri de Medi Ambient Espanyol, que és qui té les competències en primera línia litoral.

Els organitzadors de l'acte es van mostrar molt satisfets per la resposta ciutadana i política, ja que a més de representants de l'equip de govern també hi havia membres de l'oposició. "La gent s'ha bolcat en aquesta protesta i vol solucions. Ara demanem als polítics que no s'adormin. Sabem que no és fàcil i que no es pot fer tot d'avui per demà però fa temps que som com un malalt en fase terminal", va explicar la portaveu dels manifestants, Pilar Ullastres, qui va afegir que "exigim protecció per als edificis".

En la mateixa línia l'alcalde Jordi Cordón va demanar que es prenguin decisions des de Costes, ja que Els Griells es troba en una situació "d'emergència". El batlle va admetre, però, que serà una qüestió complicada. "Tampoc vull enganyar ningú. Som concients de la necessitat que actuïn al litoral, però la partida pressupostària en el litoral gironí és minsa", va indicar Cordón, que va afegir que "de fet el director general de Costes ens diu que està lligat de mans i peus perquè no té pressupost". El batlle va recordar que hi ha altres municipis amb necessitats d'inversió però va reclamar voluntat política. "Ja venim arrossegant aquests problemes des de fa molt temps i algú ha de prendre decisions i avui per avui la necessitat que tenim és d'emergència", va dir.