El nou comitè d'empresa dels treballadors laborals de l'Ajuntament de Puigcerdà, que són la gran majoria a la plantilla, ha denunciat que hi ha companys que treballen a jornada sencera al consistori cobrant sous al voltant dels 800 euros. La nova junta del comitè ha anunciat que demanarà a l'equip de govern que estableixi un sou mínim de 1.200 euros per a tota la plantilla municipal.

Entre els reptes principals que s'ha proposat la renovada junta del comitè hi ha la d'augmentar els salaris dels que menys cobren a l'Ajuntament. Uns salaris que se situen per sota dels 1.000 i dels 800 euros i que, en un entorn de vida car com és el de Puigcerdà i la Cerdanya, dificulta molt el dia a dia d'aquests treballadors, segons ha denunciat la presidenta del comitè, Nati Balada (CCOO).

La representant sindical ha explicat que bona part de la plantilla té un sou que està molt per sota dels 1.200 euros. Així, per exemple, dels 89 treballadors en règim laboral que té el consistori unes quinze treballadores de la neteja i altres assalariats que fan tasques administratives tenen sous d'uns 830 euros.

Igualment, una vintena més de treballadors tenen sous d'entre 900 i 1.000 euros fent jornades a temps complet. Es tracta de personal que en molts casos té fins i tot una antiguitat alta a l'entorn dels nou anys al consistori, segons ha remarcat la responsable del comitè. Nati Balada ha considerat que actualment l'Ajuntament «està construint noves infraestructures com ara pàrquings i ascensors i no entenem que siguem dels ajuntaments en què, segons ens diuen els nostres assessors, menys es cobra».

La delegada sindical ha explicat que plantejaran aquesta situació a l'equip de govern i que confia que ho tingui en compte. En aquest sentit, treballadors i polítics mantenen obertes taules de debat a l'entorn d'altres projectes com ara l'estudi de valoració dels llocs de treball.

Conveni vigent

La representant del comitè ha explicat que, segons el seu criteri, l'actual conveni laboral està plenament vigent i que, per tant, no cal renegociar-lo. Sobre aquest punt es va generar una controvèrsia entre la plantilla pública, ja que alguns treballadors defensaven que el conveni havia quedat extingit.