El Departament d'Ensenyament i l'empresa italiana APA van col·laborar durant el passat curs escolar 2014-2015 per promocionar i impulsar la formació professional, facilitant l'assoliment dels coneixements i habilitats relacionades amb el disseny i aplicació de films autoadhesius. Així, arran del conveni entre Ensenyament i l'empresa, s'han impulsat accions dirigides a la millora de la formació i qualificació professional del personal treballador o vinculat a les famílies professionals d'Arts Gràfiques i de Transport i Manteniment de vehicles.

L'institut Montilivi de Girona ha estat un dels centres escollits dins el conveni, on s'ha treballat en activament en aquesta proposta. Altres instituts on també s'ha dut a terme han estat el Pere Martell de Tarragona, La Caparrella de Lleida, Castellarnau de Sabadell i Montsoriu d'Arbúcies.

Entre les accions realitzades en el marc del conveni, destaquen la formació pel professorat i la realització del concurs d'habilitats i aplicació de vinils, que pot aplicar-se amb finalitat diverses.

A més, cal ressaltar la creació junt amb els instituts mencionats del Centre de Formació Europeu per a la recerca , innovació i desenvolupament de l'aplicació i manipulació de vinils (CENFORVINYL) en el qual es formen professors d'altres comunitats autònomes i d'altres països.