El conseller de Salut, Boi Ruiz, va assegurar que el Col·legi de Metges de Barcelona és «competent» i «ha de fer el que cregui oportú en termes deontològics» perquè contra els facultatius que «facin indicacions que no siguin les correctes» sobre temes com ara la vacunació dels infants.

Amb aquestes paraules, Ruiz es va referur la proposta del president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, de suspendre els metges antivacunes. «Qüestionar a aquestes alçades l'eficàcia de, per exemple, les vacunes contra la diftèria o la tos ferina està fora de lloc». Ruiz també va destacar que cal fer el possible perquè els pares que decideixin no vacunar els seus fills puguin tenir una segona opinió.

El conseller de Salut, que aquest dimarts va visitar la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) on va pronunciar una conferència, va destacar la importància de que el debat sobre la vacunació sigui estrictament científic i no pas ideològic. En aquest sentit, Ruiz va afegir que «es pot discutir sobre la innovació en vacunes» però no que siguin eficaces, ja que «hi ha una evidència científica que allarguen l'esperança de vida i a la vegada anul·len la mortalitat».

Boi Ruiz assegura que ell sempre ha estat partidari «de la convicció més que no pas de la sanció», però va deixar en mans dels gremis de facultatius aplicar aquesta mesura de manera «estricta».

Finalment, Ruiz va recordar que «la víctima primària» en tot aquest assumpte són els nens que no són vacunats, però també els seus pares, que prenen la decisió. És per això que ha avançat que Salut crearà sistemes d'informació en l'àmbit escolar per tal que els pares puguin tenir una segona opinió.