Endesa ha aconseguit reduir en els darrers quatre anys un total de 729,8 tones d'emissions de diòxid de carboni (C02) a la demarcació de Girona. Això és l'equivalent al consum energètic anual -en llum i en gas- de 181 llars d'uns 75 metres quadrats. La companyia ha pogut assolir aquesta fita gràcies a la implantació de mesures eficients a la xarxa elèctrica d'alta tensió. A més, l'objectiu d'Endesa és continuar avançant en aquest camí cap a la sostenibilitat, tal com així ho acredita l'adhesió de l'empresa al programa d'acords voluntaris de la Generalitat des del 2012.

D'aquesta manera, mitjançant aquest programa d'acords voluntaris -del qual Endesa revalida el certificat cada any d'ençà de la seva afiliació- es porta a terme un inventari anual de les emissions. Al mateix temps, es plantegen i s'implementen mesures per reduir les emissions, a part de realitzar un seguiment anual per poder valorar el seu esforç voluntari, més enllà del que obliga la normativa.

A més d'Endesa, actualment hi ha 128 empreses, organitzacions i institucions més que tenen aquest compromís ferm amb la finalitat de reduir els gasos amb efecte hivernacle.

Pel que fa a la tipologia dels inscrits, és variada, tant en l'àmbit de sectors com en la dimensió o el tipus d'entitat legal. La posició més destacada l'ocupen les consultories i enginyeries, especialment les dedicades a temes ambientals. Altres seccions rellevants en el compromís amb aquest programa són, per exemple, els sectors agroalimentari i de transports.