En les darreres setmanes, Olot està registrant una bona temporada turística. Segons fonts de l'Ajuntament, ha assolit un 75% d'ocupació mitjana. Es tracta d'un increment d'un 11,2% respecte a l'any passat. Les mateixes fonts han destacat els percentatges del 92% d'ocupació assolits durant el cap de setmana del 8 i el 9 d'agost. La major part de les persones que van escollir Olot per passar el darrer pont van ser famílies amb fills i van dedicar el temps a visitar els elements patrimonials: l'església de Sant Esteve, el volcà Montsacopa... També van fer senderisme i passejades amb bicicleta.

L'orientació l'òbtenien a l'Oficina de Turisme. En les dues primeres setmanes d'agost, l'Oficina de Turisme va atendre 2.332 persones. La dada representa un increment del 2,3% d'atencions respecte al mateix període de l'any passat.

La procedència principal de les persones ateses en els darrers dies ha estat Catalunya. En concret, un 38% del total de consultes ateses s'ha realitzat per part de visitants de l'àrea metropolitana de Barcelona, la Catalunya central, Osona i Lleida. Els turistes europeus (sobretot de França) també han tingut una forta presència en els darrers dies a Olot. El francès ha estat un dels idiomes més parlats a la zona central de la ciutat: plaça Major, Firal, carrer Major i carrer de Sant Rafel.

Segons les consultes i enquestes efectuades a l'Oficina de Turisme, el principal motiu pel qual la gent opta per visitar Olot és la natura. Els visitants van al volcà Montsacopa. Per primera vegada, el Modernisme s'ha constatat com el segon pol d'atracció. La casa Mascollellmir, la pastisseria Ferrer, can Noguer, els balcons del carrer de l'Aigua, la casa Pujador, la casa Escubós, la casa Solà Morales, la casa Riera, la casa Masllorens, la casa Gassiot, la casa Sibidi i la portalada lateral de l'església de Sant Esteve- en els darrers dies- s'han convertit en un museu a l'aire lliure, que ha estat seguit per centenars de famílies i parelles.

El camí modernista ha estat complementat per l'oferta dels museus. Sobretot el Museu de la Garrotxa amb les sales dedicades als pintors i escultors que va posar Olot a la punta de l'art mundial: Miquel Blay, Josep Clarà, Joaquim Vayreda, Marià Vayreda, Josep Berga i Boix...

Per fer més forta l'oferta han fet un programa d'activitats format per concerts a l'aire lliure i sopars a l'exterior.