A pocs dies de l'11 de setembre, l'Assemblea Nacional de Catalunya i "mnium comencen a escalfar els motors per a la diada amb diferents activitats per tot el territori gironí. La primera va tenir lloc ahir a la tarda, al parc del Migdia, amb el desplegament de la gigalona de gairebé 1.000 m2. Es tracta de la mateixa pancarta que es va estendre la setmana passada a Ripoll, o a principi d'agost a Barcelona.

A la lona, de 34 metres de llargada per 29 metres d'amplada, es podia llegir els lemes Omplim la Meridiana, a la part superior, i Guanyem la república catalana, a la part inferior. Al centre hi lluïen les dates clau del procés independentista: l'11-S, data de la manifestació a la Meridiana, i el 27-S, data de les eleccions plebiscitàries.

El punt de trobada de l'acte, que va aglutinar a més de 250 persones, va ser a les set de la tarda, al parc del Migdia, amb la presentació a càrrec de Joan Carles Bonet, representant de l'ANC a les comarques gironines, i Sergi Font, membre d'"mnium. «Tenim un país on hi ha molt de talent, l'1% de la producció científica mundial prové de Catalunya però necessitem més eines, més recursos i més competència en aquest àmbit. I això només serà possible amb la república de Catalunya», va manifestar Bonet. En la mateixa línia, Font va exposar que «passi el que passi el 27 de setembre, seguirem fent camí perquè tenim molt clar cap a on volem i creiem que hem d'anar, que és cap a la independència».

L'esdeveniment d'ahir s'inclou dins el marc de la celebració de la Setmana de la Innovació. Aquest és un dels eixos que l'ANC va identificar l'abril passat per configurar la futura república catalana. Abans i després del desplegament de la gigalona es va realitzar una exposició i demostració de drons a càrrec de Fernando Montserrat, de Girodrons. Un dels invents més populars i l'últim en tecnologia, dirigit tant a l'ús professional com a l'ús familiar i de lleure. Va ser un petit dron el que va poder captar el moment en què els aproximadament 150 voluntaris i membres de l'Assemblea van desplegar al mig del parc del Migdia la gigalona sota els aplaudiments del públic i els crits d'independència. Tot seguit es va col·locar una estelada sobre un dels extrems de la pancarta i es va acabar l'acte cantant Els Segadors. Aquesta és una de les diferents activitats que l'ANC ha organitzat de cara a l'11 de setembre a les comarques de Girona.

Actes a comarques

La següent parada de la gigalona serà avui a Torroella de Montgrí.La Setmana de la Innovació finalitzarà aquest dissabte a Lloret de Mar davant de l'Ajuntament. De les 10 del matí fins a les nou del vespre es desenvoluparan diferents debats a l'espai Vine i pregunta i Àgora sobre la configuració de la república catalana. L'acte central de la jornada serà a un quart de nou del vespre quan diferents personatges polítics i públics faran un parlament. Entre ells hi haurà Jordi Grau, director del Punt Avui Girona; Jaume Dulsat, alcalde de Lloret; Montserrat Vendrell, directora de Barcelona de l'Institute of Science and Technology; Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca de Catalunya; Pep Riera, fundador del Sindicat Agrari Unió de Pagesos i dins la llista de la CUP; Eduardo Reyes, president de Súmate; Karmele ?Marchante, periodista i tertuliana de televisió, i Jordi Sànchez, president de l'ANC.

A banda, dins els actes de promoció de la manifestació de l'11-S, l'Assemblea ha programat per a diumenge una caminada per la platja des d'Empuriabrava i l'Escala fins a Sant Pere Pescador i al passeig del Mar de Palamós, Miquel Strubell i Eduardo Reyes atendran personalment els dubtes sobre el procés. A més, el pròxim dimarts Martí Anglada explicarà com ens veuen des d'Europa a l'auditori Josep Irla de Girona.