Banyoles ha recollit 7,7 tones de roba usada en els contenidors de Roba Amiga

24.08.2015 | 07:16

Els banyolins i banyolines han dipositat durant el segon trimestre del 2015 un total de 7,7 tones de roba als 8 contenidors que, amb el suport de l'Ajuntament de Banyoles, hi ha repartits per la ciutat. És una xifra molt similar a la del segon trimestre del 2014 quan es van recollir 7,9 tones.
La Cooperativa Roba Amiga i l'entitat ADAD l'Encant són els encarregats de la gestió dels contenidors i de la recollida de la roba. Aquestes dues entitats treballen per fomentar la inserció laboral de col·lectius en risc d'exclusió social i laboral, i per aconseguir benefici per al medi ambient. Un cop recollida aquesta roba és restaurada i es redistribueix en centres d'ajuda com ara Càritas de Banyoles o les mateixes botigues de Roba Amiga, on es ven a un preu mòdic a la gent amb més necessitats de la ciutat.

Des del 2013 i fins avui dia s'ha notat una baixada en la recollida de roba respecte al període del 2009 al 2012, provocada sobretot per la crisi econòmica. Cada vegada els banyolins i banyolines aguanten més la roba. Alhora, a Banyoles hi ha molta donació de la roba entre particulars, i per tant, sense usar els contenidors.

L'Ajuntament de Banyoles anima els veïns del municipi a donar roba usada a aquest tipus de cooperatives, ja que contribueix a crear nous llocs de treball i, també, reverteix positivament a la ciutat a través de Càritas.

La Cooperativa Roba Amiga ha pogut mantenir una estructura empresarial amb més de 30 llocs de treball destinats a la inserció laboral de persones que formen part de col·lectius en risc d'exclusió social i laboral.

El regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Banyoles, Lluís Costabella, ha posat de manifest que «és important continuar usant aquests contenidors que ajuden socialment a persones que ho necessiten».

Els contenidors de recollida de roba usada a Banyoles es van instal·lar el 2008 mitjançant un conveni amb Càritas Diocesana de Girona, amb el suport de l'Ajuntament de Banyoles. Des de llavors els contenidors de Roba Amiga han recollit el 2008 un total de 20 tones, el 2009 unes 48 tones, el 2010 unes 47 tones, el 2011 un total de 75 tones, el 2012 unes 67 tones, el 2013 la xifra es va reduir a les 20 tones de roba usada i l'any passat, el 2014, es van arribar a recollir 29,2 tones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

L'au va aparèixer a la zona dels concessionaris

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Concert de Manuel Carrasco, conferències, exposicions i tallers gastronòmics

Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

S'enfronten a sancions de fins a 120 euros si no fan bé la recollida i l´Ajuntament té detectades...

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

El?Partit Demòcrata va presentar el nou president i la nova direcció als seus associats de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema