Els banyolins i banyolines han dipositat durant el segon trimestre del 2015 un total de 7,7 tones de roba als 8 contenidors que, amb el suport de l'Ajuntament de Banyoles, hi ha repartits per la ciutat. És una xifra molt similar a la del segon trimestre del 2014 quan es van recollir 7,9 tones.

La Cooperativa Roba Amiga i l'entitat ADAD l'Encant són els encarregats de la gestió dels contenidors i de la recollida de la roba. Aquestes dues entitats treballen per fomentar la inserció laboral de col·lectius en risc d'exclusió social i laboral, i per aconseguir benefici per al medi ambient. Un cop recollida aquesta roba és restaurada i es redistribueix en centres d'ajuda com ara Càritas de Banyoles o les mateixes botigues de Roba Amiga, on es ven a un preu mòdic a la gent amb més necessitats de la ciutat.

Des del 2013 i fins avui dia s'ha notat una baixada en la recollida de roba respecte al període del 2009 al 2012, provocada sobretot per la crisi econòmica. Cada vegada els banyolins i banyolines aguanten més la roba. Alhora, a Banyoles hi ha molta donació de la roba entre particulars, i per tant, sense usar els contenidors.

L'Ajuntament de Banyoles anima els veïns del municipi a donar roba usada a aquest tipus de cooperatives, ja que contribueix a crear nous llocs de treball i, també, reverteix positivament a la ciutat a través de Càritas.

La Cooperativa Roba Amiga ha pogut mantenir una estructura empresarial amb més de 30 llocs de treball destinats a la inserció laboral de persones que formen part de col·lectius en risc d'exclusió social i laboral.

El regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Banyoles, Lluís Costabella, ha posat de manifest que «és important continuar usant aquests contenidors que ajuden socialment a persones que ho necessiten».

Els contenidors de recollida de roba usada a Banyoles es van instal·lar el 2008 mitjançant un conveni amb Càritas Diocesana de Girona, amb el suport de l'Ajuntament de Banyoles. Des de llavors els contenidors de Roba Amiga han recollit el 2008 un total de 20 tones, el 2009 unes 48 tones, el 2010 unes 47 tones, el 2011 un total de 75 tones, el 2012 unes 67 tones, el 2013 la xifra es va reduir a les 20 tones de roba usada i l'any passat, el 2014, es van arribar a recollir 29,2 tones.