David Jané (alcalde de Riudaura per Agrupacio d'Electors) ahir va explicar la voluntat de l'Ajuntament de traslladar l'actual dispensari mèdic a l'edifici de l'escola vella. Segons ell, el dispensari ara està situat a l'Ajuntament i traslladar-lo suposarà valoritzar l'edifici de l'escola vella.

Abans -segons ell- cal rehablitar l'escola vella. Es tracta d'una casa de planta baixa i pis situada entre la Placeta i la plaça del Gambeto. Per fer-ho va explicar que l'Ajuntament ha demanat pressupostos per tal de començar la reparació de la teulada. Millorar la teulada serà el primer pas per a la recuperació total de l'edifici.

La idea -va explicar- és repartir la planta baixa en un dispensari mèdic i en una botiga. Pel que fa la planta de dalt, va assenyalar la possibilitat de posar-hi un servei de farmàcia. És a dir, no una farmàcia com les d'una ciutat o un poble gran, però sí un servei.

La intenció -segons ell- és millorar la qualitat de vida dels veïns. És un poble de 420 habitants, dels quals -segons ell- un 25% tenen més de 65 anys. La voluntat és que la botiga i el lloc de proveïment de productes de farmàcia evitin desplaçaments als veïns d'edat avançada.

El propòsit de recuperar l'edifici de l'escola per a l'ús públic -segons ell- és un dels explicats a les reunions que cada 15 dies, l'equip de govern manté amb l'oposició. «Posem sobre la taula -va dir- tot el que fem».

Mantenir tot el poble informat de tot el que es fa és una altra intenció de l'Ajuntament. Per fer-ho, faran sessions informatives destinades a tots els veïns. La primera està programada per al dia 2 d'octubre entre les 19 i les 20 hores a l'escola nova. Informaran dels primers 100 dies del nou equip de govern àrea per àrea.