Els Mossos d'Esquadra van entrar en una casa situada en una urbanització del sud de les Planes d'Hostoles, prop de la benzinera, on van localitzar més de 700 plantes de marihuana. L'entrada es va fer dimecres passat i en l'operació es van trobar, en concret, 780 plantes de marihuana en un garatge semisoterrani. Les plantes creixien en base a un sistema d'aire condicionat, llum, humificadors i adobs molt sofisticat. Tot i que no es tracta d'un edifici aïllat, a les Planes, ningú va sentir olors ni es va adonar de cap activitat que po?gués provocar sospites del cultiu. Quan els agents van fer la intervenció no hi havia ningú a la casa.

L'origen de la troballa de les Planes va ser la detenció -el 18 d'agost- d'un matrimoni que es trobava en crida i cerca des del dispositiu fet a la Font de la Pólvora el 29 de juliol passat.

Arran de la detenció, els Mossos van descobrir que la dona, de 47 anys i nacionalitat espanyola, tenia una casa llogada a les Planes com a segona residència. Van demanar per fer-hi un registre i hi van trobar les plantes. Quan van fer la troballa, la dona encara estava a les dependències judicials. Llavors la van tornar a detenir pels càrrecs de les Planes. Ahir la dona va tenir la vista amb el jutge, el qual la va deixar en llibertat amb càrrecs per delicte contra la salut pública.

La localització de cases o pisos llogats per segona residència a la Garrotxa i que en realitat serveixen per amagar cultius de marihuana no és nova. El primer cas va tenir lloc fa dos mesos al barri dels Anglès al terme de Montagut i Oix. En aquella ocasió es tractava d'una masia sola, però no aïllada. Els Mossos van entrar-hi a les 6 del matí del 17 de juny i van trobar 500 plantes de marihuana i material pel seu cultiu a l'interior de la casa i 100 plantes més a l'exterior. Van detenir tres joves: dos nois de 19 i 33 anys i una noia de 18, tots de nacionalitat espanyola i amb domicili a Girona. Els Mossos van poder detenir-los quan es dirigien a la masia.

Un mes després, el 9 de juliol, els Mossos van trobar 1.050 plantes de marihuana en un pis de Sant Jaume de Llierca. En aquesta ocasió, des de l'exterior de l'immoble es podia notar la forta olor de marihuana i se sentia el soroll dels ventiladors. Els policies van comprovar que feia temps que el pis constava com a desocupat i que estava donat de baixa de la companyia elèctrica. Quan van fer el registre, els policies es van adonar que la instal·lació muntada per fer créixer la droga estava connectada de forma il·legal a la llum. Segons les estimacions de la companyia elèctrica, els detinguts havien pogut defraudar uns 2.279 euros anuals.

Pocs dies després van detenir 2 nois i 1 noia veïns de Sant Jaume de Llierca.