Paral·lelament a la implantació de la nova oficina judicial, cal tenir en compte la situació dels partits judicials de la província, algun dels quals està saturat. És el cas del Jutjat de Família de Girona, que està completament col·lapsat amb un 135% sobre mòdul.

En la Memòria Anual del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es posa de manifest que el Partit Judicial de Girona necessita amb urgència un nou Jutjat de Família per canalitzar la sobrecàrrega de l'actual i també un augment de la plantilla de funcionaris del Jutjat Mercantil «perquè l'actual no pot assumir el volum de feina» o bé crear un segon jutjat.

Al de Figueres la situació encara és pitjor i, tot i així, és el que té una càrrega més alta de treball a tota la província, a excepció del Jutjat Social, que l'Audiència Provincial reclama traslladar a Girona capital per constituir-lo com a Jutjat Social número 4 -ara n'hi ha tres. El fet que Figueres sigui el partit judicial amb un nombre més elevat de municipis, alguns d'ells amb gran nombre d'habitants i fronterers contribueix a la sobrecàrrega de feina i per això a la Memòria Anual del TSJC es recull el consell de «creació d'un nou jutjat mixt», idea que també es proposa per al Partit Judicial de Sant Feliu de Guíxols, que ha vist créixer el volum d'assumptes civils.

A Figueres el segueix el Partit Judicial de Blanes com el segon amb més complexitat i que el febrer va obligar la Sala de Govern del TSJC a incorporar un jutge de «reforç transversal» per descongestionar-lo.

Pel que fa al Partit Judicial de Santa Coloma de Farners, es demana un nou edifici judicial que agrupi les dues seus que actualment estan separades i «bastant en precari». També aquí s'ha notat un creixent augment d'assumptes civils, com a Olot. I és que només els Partits Judicials de Ripoll i Puigcerdà estan equilibrats.