El temps ha donat una treva als banyistes després de les darreres pluges que s'han registrat aquest mes d'agost i que van deixar estampes de platges desertes en plena temporada estival a causa dels ruixats i les temperatures primaverals que amb prou feines superaven en alguns punts els 27 graus.

La situació ha millorat i la temperatura remunta a la província. Ahir Espolla va enfilar-se fins els 31,4 graus convertint-se en la població més càlida de Girona, segons les dades recollides per les xarxes d'estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya. En general, tot l'Empordà va registrar temperatures completament estiuenques que oscil·laven entre la màxima d'Espolla i els 27,4 graus de Sant Pere Pescador.

A Girona ciutat es van superar els 30 graus per quatre dècimes i els pobles del voltant van experimentar menys d'un grau de diferència respecte aquesta temperatura. Situació que també es va produir a Banyoles, si bé aquí la màxima registrada va ser de 29,2 graus.

La mínima més baixa es va registrar a la zona pirinenca -Setcases-Ulldeter va arribar a 14,9 graus i Núria no va superar els 20.

La comarca de la Selva, que aquesta setmana és la que més va notar els efectes dels aiguats amb els 160 litres recollits a Breda o els 89 de Santa Coloma de Farners ahir també va ser una zona de normalitat climàtica amb els 30,2 graus obtinguts a Anglès i els 29,9 i 29,7 de Santa Coloma de Farners i Vilobí d'Onyar.

La situació serà similar durant el dia d'avui segons el Servei Meteorològic, encara que el cel estarà mig o puntualment molt ennuvolat fins al migdia, amb núvols més abundants i compactes a la meitat oest del territori. A partir d'aleshores creixeran nuvolades a punts de muntanya alhora que n'arribaran d'altres per l'oest qye deixarn el cel molt tapat al quadrant nord-oest.