Compte enrere per a la Beatificació

La Catedral de Girona serà per primer cop l'escenari d'una cerimònia com aquesta

23.08.2015 | 08:10
Les tres religioses màrtirs: Fidela, Josefa i Facunda.
Les tres religioses màrtirs: Fidela, Josefa i Facunda.

És la primera vegada que la Catedral de Girona és escenari d'una beatificació: tres germanes de l'Institut de Religioses de Sant Josep de Girona hi seran beatificades el proper dissabte, dia 5 de setembre, en una celebració que es preveu multitudinària perquè s'espera que més de 2.000 persones es desplacin a la ciutat per assistir-hi. La persona que presidirà l'acte serà el cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a Causes dels Sants.

Apocs dies del 5 de setembre, Girona es prepara per a un dels esdeveniments religiosos més importants que s'hi han fet mai. La beatificació de les tres germanes màrtirs portarà més de dos milers de persones a la ciutat, provinents tant dels voltants com d'arreu del món, per presenciar en directe la beatificació de les germanes Fidela, Josefa i Facunda.

Les tres màrtirs, pertanyents a l'Institut de Religioses de Sant Josep de Girona, aporten una important connexió entre la ciutat i l'acte, ja que durant molt anys van ajudar a tractar els malalts de la ciutat i van contribuir en altres causes solidàries. Cap de les tres van morir a Girona, però malgrat que tots els processos es van dur a terme a Gandia (València), s'ha decidit portar la celebració aquí per emfasitzar l'estret lligam de les martiritzades i fer un homenatge a l'Institut i totes les germanes.

Els processos de recollida de documents i totes les investigacions pertinents van començar el 2001, moment en què es va obrir la causa per a la beatificació. Com que les evidències eren molt clares només es va allargar durant dos anys. Aquest mateix any 2015 el papa Francesc va declarar, el 23 de gener al Vaticà, el decret amb el qual donava carta oberta per dur a terme la beatificació i ja només quedava decidir el lloc de la cerimònia, que estava entre Girona i Gandia (València).

La celebració que es farà el proper 5 de setembre serà presidida pel cardenal Angelo Amato, que serà qui proclamarà la lectura de la carta apostòlica en el marc de l'acte religiós. En aquest moment serà descobert un quadre de les tres germanes juntes, que restarà a la Catedral, i es donarà la festa per clausurada amb càntics i una processó de les relíquies.

Cal recordar que a Girona encara s'espera una propera beatificació, tot i que de moment no hi ha una data fixa. Maria Gay, fundadora de l'Institut de Religioses de Sant Josep de Girona, ja té les virtuts heroiques aprovades pel Papa i es preveu que potser seria la segona beata a la ciutat després de les Germanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

La plataforma "Volem signar i escoltar" defensa el dret a utilitzar la llengua de signes

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

Té 19 anys i és de Salt, on ara estudia FP a l'institut Vallvera. La Primària i la Secundària...

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Al novembre començarà un cicle d'exposicions de fotografies antigues de l'Arxiu de la Garrotxa...

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

És a segona activitat del cicle «Siner[GI]es

Enllaços recomanats: Premis cinema