Sigui com sigui, aquesta aposta de Jet2Holidays i NT Incoming s'aplaudeix des del sector turístic gironí. No només perquè portarà més visitants al litoral de la demarcació de Girona, sinó també perquè ajudarà a recuperar vols a l'equipament de Vilobí d'Onyar. «L'aeroport de Girona pateix un perill d'estancament i ara, amb aquests sis vols setmanals, viurà una important revitalització», va assegurar ahir la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip.

Així mateix, Felip també va recordar que els turistes britànics no només s'allotjaran a la Costa Brava, tant al centre com al sud (on ho solien fer), sinó que també s'estaran en hotels de l'Alt Empordà. «L'increment de turistes britànics també es viurà, per exemple, a Roses i a Cadaqués», va posar de manifest la vicepresidenta.

D'aquesta manera, Jet2Holidays i NT Incoming van donar a conèixer la previsió de vols en el marc d'un congrés que ahir al matí va reunir els directors generals de les dues companyies, amb més de 150 hotelers i empresaris del sector turístic. La trobada va tenir lloc al Teatre de Lloret de Mar.

Precisament, aquests dies els hotels d'aquesta població bullen amb les entrades i sortides dels turistes que hi passen les vacances. Un d'aquests visitants és en Bob Howard, que s'allotja al Plaça París. Va arribar divendres i ara passa una setmana de vacances amb la família. Sobretot, vol relaxar-se i aprofitar per anar a la platja.

Segons va explicar ahir ell mateix, va volar des de Luton amb l'aerolínia Ryanair i va aterrar a l'aeroport de Girona-Costa Brava. Com que viu a pocs quilòmetres de l'aeroport britànic, va detallar que li havia anat bé aquesta connexió. «Apostar per obrir noves rutes sempre és millor i de totes totes, crec que els vols des de Glasgow, Newcastle i Manchester ajudaran a portar més turistes britànics; nosaltres, per exemple, pensem tornar a venir a la Costa Brava per passar-hi les vacances», va concloure.