Solucionar la falta de tractament de l'abocament d'aigües brutes del nucli de Vilavenut és un dels principals projectes de l'equip de govern de Fontcoberta. És per aquest motiu, que l'Ajuntament vol prioritzar la construcció d'una depuradora d'aigües brutes a Vilavenut.

Segons publicava ahir Ràdio Banyolesa la seva web, la construcció suposarà una inversió d'aproximadament 80 mil euros. Tot i que l'Ajuntament considera prioritari solucionar aquesta mancança, la falta de finançament preocupa, ja que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no pot assumir la inversió. L'administració no posa terminis per afrontar les obres, però assegura que farà tot el possible perquè el nucli de Vilavenut tingui una depuradora.

Fa set anys es va instal·lar un dipòsit públic de subministrament d'aigua que abasta tot el nucli, però no hi ha cap depuradora. És per aquest motiu que l'Ajuntament està ara gestionant la situació per posar-hi una solució.

Una de les condicions per a la nova instal·lació és que aquesta haurà de donar servei inicialment a la vintena d'habitatges del nucli de Vilavenut, que hi ha actualment. En el futur, s'ampliaria la zona absorbint a més habitatges, ja que el nucli té previst desenvolupar un pla parcial urbanístic que permetrà construir una dotzena de cases més. A banda, també s'hauran de connectar els desguassos al nou equipament.

L'alcalde de Fontcoberta, Joan Estarriola, va detallar ahir a Ràdio Banyoles que el consistori disposa de l'emplaçament, el projecte redactat, els accessos i fins i tot el subministrament elèctric. El consistori buscarà subvencions externes d'altres administracions, ja que l'Agència Catalana de l'Aigua no pot assumir la inversió.