Els Mosssos denuncien dos homes per falsificació del permís de conduir

Els agents n'acusen un d'un delicte contra la seguretat del trànsit per circular sense haver obtingut mai el permís

25.08.2015 | 11:12

Els Mossos han denunciat dos homes com a presumptes autors d'un delicte de falsificació de document públic. Es tracta d'un veí d'Olot, de nacionalitat mauritana, amb un permís de conduir italià. Un cop es va verificar, els Mossos van determinar que el document era falsificat i que no constava que hagués obtingut mai el permís de conduir a l'estat. Per això, també se'l va denunciar per circular sense el permís. En el segon cas, els agents van verificar el permís d'un home ucraïnès, veí de Palafrugell, que havia sol·licitat el bescanvi d'un permís de Letònia. També es tractava d'un document fals i es va esbrinar que havia estat utilitzat per obtenir la targeta de conductor.

Els Mossos van denunciar aquest agost dos homes com a presumpte autors d'un delicte de falsificació de document públic.

El primer dels fets es remunta a l'1 d'agost, mentre els agents de trànsit feien tasques de vigilància i control a Olot (Garrotxa). Van aturar un turisme conduït per un home de 46 anys, de nacionalitat mauritana i veí d'Olot, que els va mostrar un permís de conduir italià. Els agents haurien dubtat de la seva autenticitat i n'haurien demanat la verificació. El Grup de Recerca i Documentació (GRD) va constatar que era un document falsificat i que no constava que el conductor hagués obtingut mai el permís de conduir a l'estat espanyol. Per aquest motiu també se'l va denunciar penalment per conduir sense haver obtingut mai el permís.

D'altra banda, i sempre segons el cos, l'11 d'agost la prefectura provincial de trànsit de Girona va sol·licitar que es verifiqués el permís de conduir d'un home de 51 anys, de nacionalitat ucraïnesa i veí de Palafrugell (Baix Empordà), que havia sol·licitat el bescanvi d'un permís de conduir de Letònia.

Els agents de la GRD van verificar que també es tractava d'un document fals i que el permís fals havia estat utilitzat pe obtenir la targeta de conductor que emet la Direcció General de Transport Terrestre. Durant la investigació, segons informa el cos, es va esbrinar que el denunciat hauria pagat 375 euros a una persona d'Alacant per obtenir el permís de conduir fals.

Ambdós imputats seran citats per tal de declarar sobre els fets davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema