La Generalitat va signar ahir tres convenis amb les organitzacions professionals agràries més representatives de Catalunya per tal de sufragar una part de les despeses de representativitat d'aquestes organitzacions i facilitar la seva activitat de suport i assesorament el sector agrari i ramader de Catalunya.

Així, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació destinarà a aquest concepte un total de 810.000 euros. Distribuït de la manera següent: Unió de Pagesos rebrà un import corresponent a 474.936,00 euros, Joves Agricultors, i Ramaders de Catalunya, 201.978,00 euros i, finalment, l'Associació Agrària de Joves Agricultors, 133.615,00 euros.

Els càlculs de l'import que correspon a cadascuna de les organitzacions professionals agràries s'han fet d'acord amb el resultat de les darreres eleccions a Cambres Agràries, que van tenir lloc el passat 20 de febrer de 2011.

En la mateixa línia, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va obrir ahir el termini per a la presentació de sol·licituds per rebre els ajuts destinats a la Cooperació per a la innovació a través de la creació de Grups Operatius de l'Associació Europea per a la Innovació (AEI).

Aquest ajut compta amb una dotació prevista de 17 milions d'euros per a tot el període del Programa de Desenvolupament Rural, fet que suposa un increment substancial en relació a l'anterior període de programació, en què es va destinar 5,5 milions d'euros a la mateixa tipologia d'ajuts. En aquesta primera convocatòria, es preveu ajuts per un import de 3.500.000 euros per a les anualitats 2016 i 2017, dels quals un 57% van a càrrec dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el 43% restant a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). Els projectes que s'integrin en aquesta mesura han de ser innovadors, amb uns objectius clars i concrets, i concebuts amb el propòsit de fomentar la innovació, la cooperació i el desenvolupament de la base de coneixements en les zones rurals i enfortir els lligams entre l'agricultura.