La Plataforma de veïns Argelaguer en Transició s'ha posicionat en contra del projecte de l'Ajuntament de fer un aparcament al nucli antic. El consideren un despropòsit en el context d'un país -segons el seu criteri- endeutat. A mes proposen invertir els diners destinats a l'aparcament (uns 75.000 €) a la sanitat, a educació o a menjadors socials. Als terrenys destinats a aparcament, la Plataforma proposa fer-hi un hort. La Plataforma ha exposat la seva posició en diverses reunions i a la seva pàgina web.

Per la seva part, Artur Ginesta (alcalde per Independents per Argelaguer) ha explicat que l'Ajuntament ha arribat a un acord de compra amb el propietari d'un terreny situat sota de l'església.

L'adquisició ha permès impulsar un projecte d'aparcament fet en temps de l'anterior ajuntament. Ara -segons ell- hi han uns 14 veïns que solen aparcar als carrers. La voluntat de l'Ajuntament -segons Ginesta- és adjudicar les obres de l'aparcament al setembre i poc després començar-les.

L'alcalde ha explicat que l'aparcament siginificarà la recuperacio de la xona de l'Era i garantirà el pas per la rectoria.

L'acció -segons ha detallat l'alcalde- forma part d'un projecte més ampli. Es tracta de la segona fase del Projecte de pavimentació i embelliment del nucli històric d'Argelaguer. La previsió és que quan l'aparcament estigui acabat el nucli antic es converteixi en una zona de vianants enjardinada.

D'altra banda, l'Associació de Veïns d'Argelaguer ha presentat al·legacions sobre el projecte. Han demanat lluminàries encastades al paviment, una reubicació dels contenidors d'escombraries i la creació d'un pas de vianants a l'accés a l'aparcament.