Una vintena de nedadors van completar dissabte passat el darrer Non Stop de la temporada de Vies Braves a la Costa Brava. Els participants van nedar més de 12 quilòmetres de les Vies Braves de Platja d'Aro, Calella de Palafrugell, Tamariu, l'Escala i Roses. En aquesta darrera Via els va acompanyar el mundialista i actual campió d'Espanya d'aigües obertes Héctor Ruiz.

El Non Stop és una prova no competitiva que pretén nedar en enclavaments únics i oferir als participants l'experiència de gaudir dels millors trams del litoral de la Costa Brava, d'una manera programada i organitzada. El tret de sortida del Non Stop del dissabte va ser a 2/4 de 8 del matí a la Via Brava de Platja d'Aro i el repte va acabar prop de les 7 de la tarda a la Via Brava de Roses. Totes les Vies es van fer d'anada i tornada, excepte la de Roses que únicament es va fer d'anada pel fort vent que bufava, concretament de 30 nusos.

Prova amb història

Les Vies Braves són els únics itineraris marins paral·lels als camins de ronda, senyalitzats i abalisats que permeten que tots els que ho desitgin puguin gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura. Aquests recorreguts, amb longituds entre 0,6 i 2 quilòmetres, són d'accés públic i gratuït per a nedadors i aficionats a l'snorkelling. El projecte es va iniciar el 2014 a les comarques de Girona amb deu itineraris en vuit municipis de la Costa Brava i avui compta amb setze recorreguts de més de vint quilòmetres a la demarcació.