Denuncien dos homes per conduir amb el permís falsificat

Els Mossos d'Esquadra acusen un d'ells d'un delicte contra la seguretat del trànsit per circular sense haver-lo obtingut mai

27.08.2015 | 07:24

Els Mossos han denunciat dos homes com a presumptes autors d'un delicte de falsificació de document públic després de trobar-los circulant amb cotxe amb un permís fals. Es tracta d'un veí d'Olot, de nacionalitat mauritana, amb un permís de conduir italià. Un cop verificat, els Mossos van determinar que el document era falsificat i que no constava que hagués obtingut mai el permís de conduir espanyol. Per això, també se'l va denunciar per circular sense el permís. En el segon cas, els agents van verificar el permís d'un home ucraïnès, veí de Palafrugell, que havia sol·licitat el bescanvi d'un permís de Letònia. També es tractava d'un document fals i es va esbrinar que havia estat utilitzat per obtenir la targeta de conductor.

Les dues denúncies han ocorregut al llarg d'aquest mes d'agost i no estan relacionades entre si, més enllà de ser el mateix tipus de delicte comès per dues persones diferents. El primer dels fets es remunta a l'1 d'agost, mentre els agents de trànsit feien tasques de vigilància i control a Olot. En un moment donat van aturar un turisme conduït per un home de 46 anys, de nacionalitat mauritana i veí d'Olot, que els va mostrar un permís de conduir italià. Els agents van dubtar de la seva autenticitat i en van demanar la verificació. El Grup de Recerca i Documentació (GRD) va constatar que es tractava d'un document falsificat i que no constava que el conductor hagués obtingut mai el permís de conduir nacional. Per aquest motiu també se'l va denunciar penalment per conduir sense haver obtingut mai el permís.

D'altra banda, i sempre segons el cos de policia autonòmic, l'11 d'agost la prefectura provincial de trànsit de Girona va sol·licitar que es verifiqués el permís de conduir d'un home de 51 anys, de nacionalitat ucraïnesa i veí de Palafrugell, que havia sol·licitat el bescanvi d'un permís de conduir de Letònia.

Els agents de la GRD van verificar que també es tractava d'un document fals i que el permís fals havia estat utilitzat pe obtenir la targeta de conductor que emet la Direcció General de Transport Terrestre. Durant la investigació, segons informa el cos, es va esbrinar que el denunciat hauria pagat 375 euros a una persona d'Alacant per tal que li aconseguís aquest permís de circulació completament fals.

Ambdós imputats seran citats per tal de declarar sobre els fets davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Turistes passejant aquest estiu per la Rambla deGirona
Girona espera assolir el 80% d´ocupació pel pont de Tots Sants

Girona espera assolir el 80% d´ocupació pel pont de Tots Sants

L'elevada ocupació de la ciutat i els seus voltants es deu en part al fet són les fires de Sant...

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

El gestor es va quedar un pis i un local d'una veïna d'Olot fent-li creure que firmava un aval de...

Protesta sindical al parc hospitalari Martí i Julià de Salt

Protesta sindical al parc hospitalari Martí i Julià de Salt

Comín, que va lloar el model de salut mental a Girona com un model assistencial «de...

Salut defensa que les inversions a altres centres no comprometen el nou Trueta

Salut defensa que les inversions a altres centres no comprometen el nou Trueta

Comín assegura que el futur hospital de Girona és «la inversió més important del Departament a...

Més de 6.400 afectats per cancel·lacions i retards a l´aeroport de Girona

Més de 6.400 afectats per cancel·lacions i retards a l´aeroport de Girona

Els afectats augmenten un 38% respecte l'estiu de l'any passat - Les aerolínies haurien de pagar...

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Un camió de bombers va travessar Sant Joan les Fonts a les 8 del matí. El vehicle es va dirigir a...

Enllaços recomanats: Premis cinema