Els Mossos han denunciat dos homes com a presumptes autors d'un delicte de falsificació de document públic després de trobar-los circulant amb cotxe amb un permís fals. Es tracta d'un veí d'Olot, de nacionalitat mauritana, amb un permís de conduir italià. Un cop verificat, els Mossos van determinar que el document era falsificat i que no constava que hagués obtingut mai el permís de conduir espanyol. Per això, també se'l va denunciar per circular sense el permís. En el segon cas, els agents van verificar el permís d'un home ucraïnès, veí de Palafrugell, que havia sol·licitat el bescanvi d'un permís de Letònia. També es tractava d'un document fals i es va esbrinar que havia estat utilitzat per obtenir la targeta de conductor.

Les dues denúncies han ocorregut al llarg d'aquest mes d'agost i no estan relacionades entre si, més enllà de ser el mateix tipus de delicte comès per dues persones diferents. El primer dels fets es remunta a l'1 d'agost, mentre els agents de trànsit feien tasques de vigilància i control a Olot. En un moment donat van aturar un turisme conduït per un home de 46 anys, de nacionalitat mauritana i veí d'Olot, que els va mostrar un permís de conduir italià. Els agents van dubtar de la seva autenticitat i en van demanar la verificació. El Grup de Recerca i Documentació (GRD) va constatar que es tractava d'un document falsificat i que no constava que el conductor hagués obtingut mai el permís de conduir nacional. Per aquest motiu també se'l va denunciar penalment per conduir sense haver obtingut mai el permís.

D'altra banda, i sempre segons el cos de policia autonòmic, l'11 d'agost la prefectura provincial de trànsit de Girona va sol·licitar que es verifiqués el permís de conduir d'un home de 51 anys, de nacionalitat ucraïnesa i veí de Palafrugell, que havia sol·licitat el bescanvi d'un permís de conduir de Letònia.

Els agents de la GRD van verificar que també es tractava d'un document fals i que el permís fals havia estat utilitzat pe obtenir la targeta de conductor que emet la Direcció General de Transport Terrestre. Durant la investigació, segons informa el cos, es va esbrinar que el denunciat hauria pagat 375 euros a una persona d'Alacant per tal que li aconseguís aquest permís de circulació completament fals.

Ambdós imputats seran citats per tal de declarar sobre els fets davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.