Jarc demana al Govern que posi fi a les ofertes dels distribuïdors sobre el conill

27.08.2015 | 07:24

El sindicat agrari Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) denuncia que les grans superfícies estan posant en risc la viabilitat de moltes explotacions de conills perquè les grans cadenes de distribució estan fent «ofertes extremadament agressives» amb aquest producte, i això provoca que «els preus en origen siguin ruïnosos». Per això demana a les administracions que «acabin amb les pràctiques monopolístiques».

El sindicat es queixa que el preu mig del conill és 1,30 euros el quilo mentre que els costos de producció ascendeixen a 1,75 euros el quilo i que d'aquesta manera és impossible cobrrir costos. «La situació encara s'agreuja més en el moment en què les grans cadenes de distribució fan ofertes que pressionen els preus a la baixa», indiquen des del sindicat.

«La situació és insostenible» i els cunicultors «han de posar diners de la seva butxaca per continuar amb l'explotació oberta», reblen. En relació amb aquest sector, JARC posa de manifest que Catalunya no disposa d'una llotja de preus de referència i depén dels de la Llotja de Madrid, que asseguren està desvirtuada per la influència d'un important grup empresarial que controla bona part del sector productiu i de l'activitat de l'escorxador a preus baixos. De fet, atribueix a aquest grup la responsabilitat de la sobreproducció de conill.

El sindicat assistirà avui a una reunió amb la Coordinadora d'Organitzacions Agràries i Ramaderes per analitzar el sector i establir propostes per corregir la situació que viu el sector cunícola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema