L'auditori Josep Irla de Girona es va emplenar ahir de gom a gom per rebre la conferència del periodista i delegat de la Generalitat a França i Suïssa, Martí Anglada. Un acte organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana i "mnium dins els actes que les dues entitats estan organitzant de cara a l'11-s.

Unes 300 persones van omplir l'auditori, fet que va provocar que s'habilités una altra sala amb televisors a través dels quals es va poder seguir la conferència.

Anglada va animar als assistents a «no tenir por i a seguir caminant pel camí fet». El periodista va parlar sobre la visió que Europa té de Catalunya, arran de la seva experiència com a corresponsal en diferents països d'Europa, a l'Orient Mitjà i als Estats Units.

Zona euro

«Europa mira amb un silenci respectuós el procés català. França espera que hi hagi la meitat dels vots favorables per la independència per negociar i assessors del govern alemany han exposat en un informe que si Catalunya vol seguir a la zona euro s'ha d'independitzar», va explicar.