El Santuari de Núria lluirà un monòlit-monument en record i agraïment al papa Francesc pel text de l'encíclica Laudato si, que serà presentat en públic el pròxim dia 1 de setembre, festivitat de Sant Gil, en el mateix santuari.

La diòcesi d'Urgell i Vall de Núria han escollit col·locar el monòlit prop de l'ermita de Sant Gil, un lloc visitat i accessible per als peregrins i excursionistes.

El monòlit posseirà aquesta inscripció en llengua catalana: «El santuari de la Mare de Déu de Núria i Vall de Núria, en record i agraïment al papa Francesc per la seva encíclica sobre l'ecologia humana integral. Alabat siguis Senyor!».

Aquest mateix dia ha estat instituït enguany pel papa Francesc perquè s'hi celebri una jornada mundial de pregària per la cura de la Creació. Durant la jornada també es farà la presentació del documental L'exili de la Mare de Déu de Núria, basat en el llibre de Manuel Castellet i realitzat per Zeba Produccions.

El programa d'activitats inclou la visita a l'exposició del 80è aniversari de l'edifici de l'estació de Ribes Enllaç, la presentació el documental, la missa solemne i l'ofrena dels pastors i la processó a l'ermita de Sant Gil.