Unió Democràtica de Catalunya presentarà una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat per incloure una partida per a la preparació de la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona-Pirineus 2026. Així ho va anunciar ahir el cap de llista del partit a la circumscripció de Girona en les eleccions del 27 de setembre, Xavier Dilmé, i el senador Pere Maluquer.

Els dos polítics es van reunir ahir amb representants del sector empresarial, turístic i institucional de la Cerdanya, als quals van expressar el seu suport i compromís polític d'Unió amb aquest esdeveniment. A la trobada també hi va participar el president del partit a la comarca i integrant de la llista d'Unió a Girona el 27-S, Fèlix Isern.

Xavier Dilmé, va subratllar després de la reunió que «a més de la inclusió d'aquesta partida específica per treballar per la candidatura Unió apostarà per aquest esdeveniment amb determinació, especialment si és decisiva després del 27-S».

El cap de llista del partit a Girona va afegir que «la Generalitat no pot ser una espectadora passiva en aquest tema, ha d'implicar-se i liderar aquesta candidatura, que va més enllà de l'esport i d'un territori concret».

En la mateixa línia, Dilmé va voler destacar la repercussió que tindrien els Jocs Olímpis i Paralímpis si es celebressin a Barcelona. «Els Jocs no només són prioritaris per a una comarca com la Cerdanya, que també, sinó per a tot el país. D'una banda, assegura que aquesta comarca de muntanya pugui fer un salt endavant a nivell d'infraestructures i de posada en valor del seu producte turístic. De l'altra, i al mateix temps, permetrà millorar la connexió de la Cerdanya amb la resta de Catalunya», va apuntar.

Dilmé va recordar que Unió aposta de manera ferma «per a l'equilibri territorial» dins el país i esdevenir seu dels Jocs Olímpics i Paralímpics de 2026 que sens dubte el partit «contribuirà a fer-ho possible».

Paral·lelament, Duran va tornar a lamentar ahir l'absència de partides «notables» com les dels Jocs del Mediterrani o els Jocs Olímpics d'Hivern. Cal recordar que l'Ajuntament de Barcelona va aprovar crear una comissió per estudiar la viabilitat de la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d'Hivern.

Una de les polèmiques del mandat de Colau va ser l'anunci que Barcelona es retirava de la cursa olímpica per ser l'escenari dels jocs d'hivern. Colau no es penedeix d'haver pres la decisió, però sí de no haver parlat abans amb els alcaldes del Pirineu, «els més interessats en els Jocs Olímpics». De fet, l'alcaldessa barcelonina ha reclamat que el lideratge d'aquest projecte l'assumeixi la Generalitat i no pas l'Ajuntament en tractar-se «d'un projecte de país».