El Departament de Governació i Relacions Institucionals va fer públiques ahir les 43 candidatures provisionals que concorreran a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 27 de setembre.

A la demarcació de Girona s'han presentat un total de 12 candidatures provisionals, el que representa sis menys que les presentades en els comicis de les eleccions anteriors, les del 2012.

El nom de les candidatures pel 27-S són les següents: Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Catalunya Sí que es Pot (CatSíqueesPot), Ciutadans (C's), Escons en Blanc (EB), Guanyem Catalunya (GANEMOS), Junts pel Sí (JxSí), Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Partit Popular (PP), Pirates de Catalunya - Per decidir-ho tot (PIRATA.CAT/XDT), Recortes Cero - Els Verds (RECORTESCERO - ELS VERDS) i Unió Democràtica de Catalunya (unió.cat).

Les candidatures provisionals presentades per aquests comicis es van fer publiques ahir dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El nombre total de candidatures presentades per aquestes eleccions és inferior al de les presentades a les eleccions al Parlament del 2012. En total, s'han presentat a la demarcació de Girona sis candidatures menys que als comicis catalans anteriors.

De 18 partits que hi havia el 2012, per a les eleccions d'aquest any se n'han presentat 11, aquesta disminució es deu en part per les llistes unitàries que s'han forjat, algunes de les quals, en aquests comicis.

Termini de correcció

Durant dos dies, el 29 i el 30 d'agost, les formacions polítiques tindran temps per corregir les irregularitats apreciades per les Juntes Electorals Provincials (JEP).

Després d'aquest període, el proper 31 de setembre, les JEP proclamaran oficialment les candidatures definitives. Aquestes seran publicades definitivament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l'1 de setembre.

La presentació de les candidatures es va obrir el passat 19 d'agost. Unió Democràtica va ser la primera formació política gironina que va registrar la llista per a les eleccions al Parlament del 27 de setembre. A primera hora, el cap de campanya d'Unió a Girona, Pere Maluquer, acom?panyat de membres de la candidatura, va presentar davant la Junta Electoral Provincial la documentació de la llista que encapçala el fins ara diputat Xavier Dilmé. El termini va acabar aquest dilluns.