La Guàrdia Civil del lloc Fiscal de Puigcerdà va intervenir dimarts 31.900 euros a un matrimoni alemany que tractava de creuar la frontera amb aquesta quantitat a sobre. Els hi va aixecar acta per infracció a la llei de control de canvis.

Els fets van passar poc abans de tres quarts de quatre de la tarda, quan un patrulla de la benemèrita, mentre realitzava el servei fiscal en coordinació amb la Comandància de Lleida va procedir a donar l'alto a un vehicle que circulava pel terme municipal de Bellver de Cerdanya. Dins l'automòbil hi viatjava un matrimoni alemany que van afirmar venir d'Andorra.

Durant l'interrogatori rutinari que van dur a terme els agents, els ocupants del vehicle van incórrer en nombroses contradiccions que els van fer sospitar i els guàrdies van decidir procedir a registrar el vehicle. En obrir les portes i començar a inspeccionar a fons el cotxe van descobrir que el matrimoni duia una important quantitat de bitllets de 100 euros i de 50 euros repartits entre totes les pertinences del vehicle. En sumar tots els bitllets els agents van comprovar que el total ascendia a 31.900 euros.

El matrimoni va intentar esquivar la sanció dient que els diners eren la meitat de cadascun, però tot i això la quantiat superava el màxim de 10.000 euros quetolera la llei, pel qual se'ls va aixecar acta administrativa a cadascun i només se'ls va deixar mil euros perquè seguissin el viatge, segon s estipula la normativa vigent en la matèria.

Les referides actes, juntament amb el diner comissat, van ser posades a disposició del Servei Executiu de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.