El benestar de les persones vulnerables està en un moment de «canvi radical», afirma Solé. El motiu, és que fins ara s'havia vist la tutela cap a aquestes persones amb «excés de proteccionisme que podia caure en cert paternalisme» i, actualment, s'advoca per respectar la capacitat de decidir i dirigir la seva vida d'aquestes persones. «Pots ajudar, però no decidir per ells», afirma. Un exemple, és l'esterilització per mandat judicial de persones declarades incapacitades o l'obligació a inserir-se en el món laboral només en determinat tipus de feina.

«Si una persona sobre la que tenim responsabilitats diu que vol ser perruquer, jo no sóc ningú per dir-li que no ho pot ser, he d'intentar buscar-li una formació adequada a les seves capacitats», va afirmar en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies.

Aquest canvi de paradigma fa, per exemple, que la fundació aposti per generar habitatge per a persones tutelades o sota curatela. Això es tradueix en que des de la mateixa fundació creen pisos on, amb el suport puntual de cuidadors o tutors, les persones vulnerables visquin amb la màxima autonomia. Actualment, tenen llogats 55 pisos amb suport on viuen 108 persones.

Més del 40% dels tutelats o sota curatela tenen més de 60 anys però també n'hi ha un 20,96% que tenen entre 50 i 59 anys. Un cop la fundació assumeix la tutela o la curatela d'una persona, els esforços se centren en gestionar el dia a dia, com ara les relacions familiars i laborals de la persona, i en assegurar el seu benestar.