El cap de la Policia Municipal d'Olot, Ignasi López ha explicat que abans de l'inici de la crisi la plantilla de la Policia Municipal d'Olot era de 47 agents. La xifra s'acostava a l'ideal de 50 agents que compleix amb la relacio d'1,5 agents per cada 1.000 habitants aconsellada pel Departament d'Interior de la Generalitat. La davallada de 6 agents en els anys de crisi -segons López- és perquè l'Ajuntament no ha pogut substituir les baixes per jubilació, per incapacitat permanent o per canvi de feina. Algunes de les baixes van tenir lloc tot just l'any passat.

Una de les causes va ser la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local aprovada el desembre del 2013. Aquesta normativa -en base a la sostenibilitat- impedia que els ajuntaments poguessin llogar gent.

Ara, un cop les arques municipals han quedat més d'acord amb els requisits establerts per la llei per poder ampliar l'oferta d'ocupació pública, la junta de govern del dia 6 d'agost va aprovar les bases de la convocatòria per al concurs d'una plaça d'agent de policia, la junta del dia 6 de juliol en va aprovar una altra i encara hi ha una altre concurs per una plaça de sergent.

Segons, López, les tres noves places permetran que -d'ara a poc temps- la plantilla de la Policia d'Olot arribi fins als 44 agents. Encara lluny dels 47 agents d'abans de la crisi (2007-08) i més de la xifra òptima de 50 agents (1,5 per mil habitants) aconsellada per Interior. Això no obstant, López valora que serà un reforç important per la feina de la policia.

En el darrer ple, l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU) va donar compte del fet que l'oferta de contractació pública del 2015 preveu l'ampliació de la plantilla de la policia.

L'anunci de l'alcalde va tenir la resposta de Pere Gómez portaveu d'ERC, ara grup majoritari a l'oposició d'Olot. Gómez va considerar que la plantilla de policies encara és justa. Corominas es va defensar amb la llei de sostenibilitat i amb la dificultat de contractar en temps difícils.

Complicat va ser el treball de la Policia en el temps de crisi a Olot. Per causa de la crisi o -segons es va dir- de la casualitat, la policia olotina va haver d'afrontar una època de sinistrabilitat mai vista a l'apacible ciutat dels volcans.

Els agents de la policia local van participar en detencions d'assassins, van ser presents en escenaris de crims i van ser clau en les investigacions de crims. A més, es van haver de fer càrrec del dia a dia del trànsit, de rebaixar el percentatges d'accidents amb ferits, de tallar les puntes de petits robatoris i de vigilar els avis innocents.