El portaveu del PPC, Enric Millo, ha explicat que s'ha aconseguit introduir una esmena i incorporar una nova partida als pressupostos generals espanyols del 2016 per rehabilitar la casa natal de Dalí, a Figueres. En concret, es preveu destinar 500.000 euros al projecte.

La rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí és una idea que s'ha anat arrossegant durant anys i va estar a punt de concretar-se el febrer del 2008 quan l'Ajuntament de Figueres i el Ministeri d'Habitatge, liderat en aquell moment per la socialista Carme Chacón, van signar un acord pel qual l'Estat es feia càrrec dels tres milions d'euros que costaven les obres de remodelació i museïtzació d'aquest espai.

Un acord però que no va arribar a bon port ja que, tot i que les obres es van arribar a licitar, fins ara mai s'havia consignat cap partida ni finançament als pressupostos estatals. Durant molt temps, la idea va estar aturada per la crisi però fa un any, la comissió de cultura del Senat va visitar la casa situada al carrer Monturiol i, posteriorment, Figueres va donar a conèixer que estava estudiant amb el Ministeri de Cultura fórmules de finançament publicoprivades per tirar endavant aquest projecte.

Des del Ministeri, la intenció era finançar el projecte a través del'1% cultural però, des d'un principi, l'alcaldessa de la capital de l'Alt Empordà ja ha deixat clar que l'estratègia municipal passa per buscar finançament més enllà de l'àmbit públic, incentivant complicitats amb empreses i el sector turístic de la comarca.

Finalment, ahir Enric Millo va donar a conèixer que el Govern estatal ha incorporat una nova partida de mig milió d'euros pel projecte, que té previst museïtzar la casa natal del pintor, conservant algunes parts originals de l'immoble. L'espai, que explicarà l'entorn de Dalí també vol ajudar a que els interessats redescobreixin la Figueres modernista.