Girona és la segona ciutat de Catalunya que té més adherits a Junts pel Sí en el marc de la campanya «Fes-te candidat pel sí». Ahir al vespre n'hi havia 1.388, segons les dades de la llista unitària formada per Convergència, Esquerra i independents de cara al 27-S. La campanya continua, de forma que les xifres són provisionals fins que no s'acabi definitivament la recollida de suports.

La primera ciutat en el rànquing de candidats simbòlics de la campanya és Barcelona, amb 11.363. Al darrere hi ha Girona, amb 1.388; Sabadell, amb 1.351; Terrassa, amb 1.281; Sant Cugat del Vallès, amb 993; Badalona, amb 927; Lleida, amb 890; Manresa, amb 788; Mataró, amb 725; i Vic, amb 722.

La llista unitària s'ha proposat aconseguir 100.000 suports un cop superat els dos primers reptes que s'havia fixat. D'entrada aconseguir-ne 13.500, 100 per cadascun dels 135 diputats que hi ha al Parlament de Catalunya. Aquesta xifra es va aconseguir de seguida, i la candidatura es va proposar arribar als 40.930, que era el número de voluntaris que es van mobilitzar per fer possible la consulta del 9-N passat. Aquest nombre també s'ha superat aquesta mateixa setmana. Ara el nou objectiu de Junts pel Sí és arribar a tenir el suport de 100.000 persones. Ahir ja se n'havien aconseguit la meitat, exactament 54.258 candidats.

Acte a Puigcerdà

El cap de la candidatura, Raül Romeva, va ser ahir al vespre a Puigcerdà precisament per potenciar la campanya, on va assegurar que si el 27 de setembre no guanya el «sí» a la independència, «el no serà gestionat per l'Estat governat pel PP». I va advertir: «O bé mirem endavant o bé ens quedem pitjor, ja que la resposta de l'Estat serà molt dura». Romeva va fer aquestes afirmacions en relació amb les crítiques dels grups a l'oposició a l'argument de la formació segons el qual «la victòria del no és la victòria d'Aznar i Rajoy». Romeva va assenyala la candidatura va fer poca referència a les crítiques rebudes pels altres grups polítics a l'argumentari de Junts Pel Sí i en què es diu que «cal una gran força democràtica» a la candidatura perquè «tot el que no sigui suport al "sí", serà comptat com a "no" i la victòria del "no" és la victòria d'Aznar i de Rajoy».

Romeva va manifestar que l'objectiu del programa de Fes-te candidat de Junts pel Sí ha superat ja els 40.000 candidats i que ara l'objectiu és arribar als 100.000. En aquest sentit va dir que «aquesta llista té un valor afegit, que és posar de manifest que va de baix a dalt».

Més de 600 persones van acudir al Casino Ceretà, amb capacitat per a 450, per assistir a la presentació de la candidatura de Junts pel Sí a Girona, que va comptar amb la presència del cap de llista, Lluís Llach, i de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. També van participar en l'acte la número nou a la llista de Barcelona, Marta Rovira, i la número dos de la llista a Lleida, Carmina Castellví.