L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), va anunciar ahir la convocatòria d'una consulta per decidir si faran més correbous o el de l'edició del correbou de les properes Festes del Tura serà l'últim. Va temporitzar: «Serà durant la primera part del 2016». Va concretar: «Possiblement, en els primers tres mesos». Corominas va precisar que tot i la consulta la decisió final la prendrà l'Ajuntament.

L'alcalde va explicar la situació actual del correbou d'Olot. «A més del tema tradicional - va assenyalar-, tenia una altra motivació molt important». L'altra inducció a favor del correbou - segons l'alcalde- era l'existència d'una cessió de la plaça a l'Ajuntament per part dels antics accionistes. La transferència de drets dels accionistes a l'Ajuntament tenia una condició. La clàusula era que l'Ajuntament havia de fer alguna activitat taurina a la plaça. «Nosaltres - va explicar l'alcalde- dèiem el correbou ja és una activitat taurina».

Ara el compromís amb els accionistes de la plaça ha perdut força. Al 2011, els accionistes van dur l'Ajuntament al Jutjat d'Instrucció número 1 d'Olot per tal de recuperar els drets sobre la plaça. Acusaven la municipalitat de descuidar la plaça i, a més, estaven molestos amb l'arxiu i la sala que els governs socialists havien fet sota la plaça. Els accionistes va tenir una sentència en contra del jutjat d'Olot i la van recórrer a l'Audiència i al Tribunal Suprem, els quals van desestimar els recursos.

L'alcalde va situar: «Els quedaria - em penso- anar al Constitucional». Sobre la possibilitat, va opinar: «Crec qué és un tema molt exhaurit».

Sobre la concessió administrativa a la Penya Taurina, va dir: «Si no els deixéssim fer el proper correbou, els hauríem d'indemnitzar». De cara al 2016, va considerar que «a pesar, del fet que la concessió és renovable per dos anys més ens ho plantejarem». Va puntualitzar: «Tots soms sensibles als sofriments dels animals». Això no obstant, va recordar: «Entre les quasi 3.000 persones que assistiran al proper correbou n'hi han moltes d'Olot».

Davant de tots els raonaments, va considerar: «Ve un moment que dius: Això de la consulta no ho veig gens malament». Va concretar: «L'equip de govern tampoc veu gens malament que podem preguntar: Què penseu que hem de fer?». Va valorar: «Entre d'altres coses, perquè hi ha defensors i detractors i és una qüestió de ciutat». Corominas va justificar una consulta sobre el correbou pel fet que la celebració no va ser motiu de debat en la darrera campanya electoral. Segons ell, el correbou només estava al programa d'una del grups que es van presentar a les eleccions.

Corominas va apuntar que la consulta del correbou pot incloure altres temàtiques.