Posicions enfrontades a l'Ajuntament de Puigcerdà. La decisió de l'equip de govern d'estudiar una possible reducció del servei de la Policia Local que afectaria el torn de nit ha creat malestar entre el cos policial, fins al punt que els agents han acusat el consistori de manipular la situació no substituint les baixes i amagant la voluntat d'abolir el cos.

El delegat sindical dels funcionaris, l'agent Jordi Comas, ha afirmat que la posició que ha plantejar l'Ajuntament en boca del regidor de Mobilitat, Albert Casas, al·legant manca de pressupost i la voluntat d'optimitzar els recursos municipals no respon a la realitat. Comas ha afirmat que "hi ha manipulació per part del consistori, que no ha estat fent bé la feina, realment hi ha quatre baixes que segons el conveni regulador s'haurien de substituir, i no ha estat així". A partir d'aquesta afirmació, el representant dels funcionaris locals ha afirmat que el que està intentant fer l'equip de govern és "abolir la Policia Local per motius pressupostaris". El representant dels agents ha remarcat que la mesura que planteja l'Ajuntament de deixar en mans dels Mossos la vigilància nocturna a Puigcerdà no és cap remei viable perquè, segons ha apuntat, el cos de la Generalitat també té les seves mancances.

Jordi Comas també ha denunciat falta de diàleg per part de l'equip de govern, ja sigui per pactar els torns de vacances o mirar de solucionar la falta d'efectius: "ningú no s'ha reunit amb nosaltres, simplement estan tancant el tema i volen passar la pilota als Mossos d'Esquadra estalviant-se uns diners de l'Ajuntament".

L'agent ha lamentat que "no s'ha portat a terme una política d'inversions ni en material ni en recursos humans ni en res per poder solucionar el problema".

Comas ha recordat que tant la llei com el conveni obliguen l'Ajuntament a cobrir les baixes, siguin pel motiu que siguin. Actualment hi ha en actiu vuit agents dels dotze que són a la plantilla, segons ha explicat Comas.